Internațional

Angela Merkel este cea mai puternica femeie din lume

Ziarul de Vrancea
25 aug 2011 603 vizualizări
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, este din nou cea mai puternica femeie din lume, devasind-o pe secretarul american de stat Hillary Clinton si pe presedintele Braziliei Dilma Rousseff, potrivit topului pe 2011 alcatuit de editorii revistei Forbes

Aceasta este pentru a patra oara în ultimii cinci ani cind Angela Merkel ocupa prima pozitie în acest clasament anual, dominat de femei de afaceri si de americance. În 2010, ea a fost "detronata" de Michelle Obama, prima doamna a Statelor Unite ale Americii. Cele mai puternice 100 de femei din lume, potrivit Forbes, se ocupa de politica, afaceri, organizatii de caritate sau lucreaza în mass-media. În top 100 se regasesc însa si artiste, precum excentrica Lady Gaga, care, la virsta de 25 de ani, este cea mai tinara dintre femeile incluse în aceasta lista si ocupa pozitia a 11-a. Aceste femei, cu virste cuprinse între 25 de ani si 85 de ani, controleaza împreuna un fond total de 30.000 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Media lor de virsta este de 54 de ani, iar 22 dintre ele sint celibatare. Revista a alcatuit aceasta lista tinind cont de trei criterii: averea personala, "o componenta traditionala, sociala si media" si "punctele de putere de baza". În cadrul celui de-al treilea criteriu enumerat, editorii Forbes au analizat pentru fiecare candidata daca aceasta a avut "un impact în mai multe sfere de influenta sau daca este doar o sursa de autoritate singulara". 29 dintre ele sint directoare de companii, opt sint sefi de stat. Printre femeile din politica, în afara de Angela Merkel, se mai afla pe lista Hillary Rodham Clinton (locul al doilea), Dilma Rousseff (3), Sonia Ghandi - presedintele Partidului indian al Congresului (7), disidenta birmaneza Aung San Suu Kyi (26), regina Rania a Iordaniei (53), presedintele statului Costa Rica, Laura Chinchilla (86), dar si americanca Sarah Palin (34). Dintre artiste, actrita americana Angelina Jolie ocupa locul al 29-lea, iar cintareata americana Beyonce Knowles este pe locul al 18-lea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.