Internațional

COLOANA:Otet cu antigel, in China

Ziarul de Vrancea
22 aug 2011 701 vizualizări
Cele 11 persoane, printre care si copii în virsta de sase ani, au murit intoxicate dupa ce au mincat în satul Sangzhu, din regiunea Xinjiang, situata în vestul Chinei, au declarat reprezentantii politiei.

O persoana este în continuare în stare grava, iar celelalte sint în afara oricarui pericol, dupa ce au primit îngrijiri medicale. Potrivit primelor informatii, satenii ar fi consumat otet pastrat în butoaie de plastic în care fusese antigel, au declarat autoritatile, care asteapta rezultatele testelor toxicologice. Antigelul contine etilen glicol, care la om provoaca intoxicatii grave, însotite de diaree si varsaturi, ce pot ajunge pina la starea de coma. Incidentul a avut loc în timpul Ramadanului, cind familiile musulmane din Xinjiang se aduna seara pentru a încheia postul, a adaugat politia, pentru a explica numarul mare de persoane afectate. În China au avut loc mai multe scandaluri în sectorul alimentar, în ultimele luni fiind înregistate mai multe cazurile de ulei de bucatarie reciclat, de oua vopsite cu colorant toxic, de ciuperci cancerigene, de pateu de soia contrafacut sau de vin alterat.

Banca jefuita de unul din propriii angajati

Trei hoti au fost prinsi în flagrant delict, în noaptea de duminica spre luni, la Marsilia, în sudul Frantei, în timp ce jefuiau o sucursala a unei banci, unul dintre cei arestati fiind angajat al unitatii bancare, potrivit unor surse apropiate anchetei. Alertati de o alarma de la departamentul de securitate al bancii, politistii au înconjurat banca (Societatea de credit din Marsilia - SMC), iar hotii, care purtau cagule, au fost prinsi în timp ce ieseau cu saci plini de bani, în care erau aproximativ 30.000 de euro. Aflati în arest preventiv, acestia si-au recunoscut fapta, declarind ca le-a fost foarte usor sa ajunga la locul unde erau banii deoarece unul dintre ei a avut cheia, fiind angajat al SMC.

Avionul de vinatoare rusesc invizibil la radar a avut o defectiune vizibila la decolare

Primul avion rusesc de a cincea generatie Suhoi T-50 a fost nevoit sa-si intrerupa duminica seara un zbor de demonstratie la Salonul aeronautic Maks, in apropiere de Moscova, din cauza unei defectiuni tehnice. Purtatorul de cuvint al salonului aeronautic anuntase intr-o prima etapa ca aparatul a efectuat o aterizare de urgenta, dupa care a revenit cu o rectificare, precizind ca avionul nu a reusit de fapt sa decoleze. Pilotul avionului T-50 a "intrerupt decolarea din cauza unei probleme tehnice", a precizat purtatorul de cuvint. Potrivit Corporatiei ruse de constructii aeronautice (OAK), o problema la motorul din partea dreapta a aparatului s-ar afla la originea incidentului. Expertii vor studia cauza acestei probleme tehnice, a continuat purtatorul de cuvint, care a subliniat ca nici un alt zbor al avionului T-50 nu a mai fost programat la salonul Maks, care s-a incheiat duminica, dupa sase zile. Un aparat de acest tip a efectuat primul sau zbor public miercuri, cu ocazia vizitei efectuate la salon de premierul Vladimir Putin. Acest avion monopost, care a efectuat primul sau zbor de incercare in 29 ianuarie 2010 la Komsomolsk-sur-Amur, in Extremul Orient rusesc, ar urma sa echipeze fortele aeriene rusesti incepind cu 2016.

Israelienii nu mai au curaj sa intre in Fisia Gaza

Cabinetul de securitate israelian, reunit în noaptea de duminica spre luni, a decis sa nu lanseze o operatiune terestra de mare anvergura în Fisia Gaza, dupa anuntul privind un acord al miscarilor palestiniene de încetare a focului. Cabinetul fusese convocat "de urgenta" la Ierusalim, de premierul Benjamin Netanyahu. Oficialii armatei au prezentat diferite optiuni de actiune în Fisia Gaza, pentru a pune capat tirurilor de rachete spre sudul Israelului. Dupa o ora de discutii, Cabinetul a decis sa nu lanseze o ofensiva terestra in teritoriul controlat de miscarea islamista palestiniana Hamas, "de teama sa nu declanseze manifestatii ample în Egipt, care ar putea destabiliza regimul de la Cairo si afecta interesele Israelului în strainatate, odata cu apropierea datei cererii palestiniene de aderare a unui stat palestinian la ONU în septembrie", potrivit postului de radio.

Terenul ramine otravit in jurul centralei de la Fukushima

Premierul nipon Naoto Kan a anuntat ieri ca urmeaza sa efectueze o vizita pentru a le explica locuitorilor si administratiei Fukushima ca vor ramine nelocuite mai multe zone ale prefecturii din nord-estul Japoniei, afectate de radiatiile emise de centrala nucleara dupa cutremurul urmat de tsunami din primavara lui 2011. Conform purtatorului sau de cuvint, Naoto Kan se asteapta ca planul cabinetului pe care îl conduce sa fie aprobat de administratia locala. Acesta se refera la o suprafata situata pe o raza de 20 de kilometri în jurul centralei, care ar putea fi expusa la un înalt nivel de radiatii si dupa îngroparea reactoarelor grav avariate de catastrofa naturala de la 11 martie. Purtatorul de cuvint guvernamental Yukio Edano nu a facut nici o precizare legata de amploarea perioadei de aplicare a respectivei decizii, dar a indicat ca exista propuneri privind achizitionarea de catre guvern a terenurilor afectate. Ministerul Stiintei si Tehnologiei de la Tokyo a comunicat recent ca nivelul de radiatii admis este mult depasit în 15 din cele 50 de puncte de testare situate în zona evacuata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.