Internațional

Stiri internationale pe scurt: Cel putin 12 morti, in urma prabusirii unui avion in nordul Canadei

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 684 vizualizări
Douasprezece persoane au murit si alte trei au fost ranite, simbata, în urma prabusirii unui avion Boeing 737-200 al companiei First Air cu 15 persoane la bord, în nordul Canadei, a anuntat politia federala canadiana

Avionul s-a prabusit în apropierea aeroportului din localitatea Resolute Bay din teritoriul arctic Nunavut. Aparatul, fabricat în 1975 si cumparat de First Air în 1989, asigura un zbor charter între Yellowknife si Resolute Bay si urma sa se îndrepte ulterior catre sudul insulei Ellesmere. Biroul canadian pentru securitatea transporturilor ancheteaza deja accidentul, iar investigatorii au localizat cutiile negre ale avionului. Radio Canada a precizat ca în momentul producerii accidentului starea vremii era "execrabila" la Resolute Bay, cu ceata la 100 de metri altitudine.



Al-Qaida anunta o campanie de 100 de atentate în Irak, pentru a razbuna moartea lui Osama ben Laden

Organizatia irakiana a retelei al-Qaida a anuntat ca a lansat, la jumatatea lunii august, o campanie de 100 de atentate în întreaga tara, pentru a razbuna uciderea lui Osama ben Laden si a altor lideri ai retelei, potrivit unui comunicat publicat simbata pe Internet. Statul Islamic din Irak a precizat ca aceasta campanie a început la 15 august, fara a revendica însa în mod explicit atentatele comise luni, în cea mai singeroasa zi din ultimul an din Irak. Campania, intitulata "Razbunare pentru seicul Osama ben Laden si alti înalti responsabili", a început "la jumatatea lunii de post (Ramadan) si, daca Dumnezeu vrea, se va încheia dupa 100 de atentate", potrivit unui comunicat al grupului. "Aceste atentate includ raiduri, operatiuni-martir (atentate sinucigase), bombe pe sosele, atacuri cu pistoale cu amortizor si ambuscade, în toate orasele, zonele rurale si provinciile", adauga comunicatul. O serie de atacuri - atentate sinucigase, detonari de bombe si atacuri armate - comise luni în 18 orase din Irak s-au soldat cu 74 de morti si peste 300 de raniti. În zonele situate la sud si vest de Bagdad au fost împartite, în noaptea de vineri spre simbata, afise care le cer locuitorilor sa se alature Statului Islamic din Irak si sa lupte împotriva armatei americane, a anuntat Ministerul irakian de Interne. Oficiali americani si irakieni afirma ca grupul si-a pierdut din influenta dupa perioada 2006/2007, însa este în continuare în masura sa comita atentate coordonate de amploare.

Site de matrimoniale, obligat sa verifice cazierul utilizatorilor

Judecatorii californieni au dispus ca site-ul de matrimoniale Match.com sa verifice daca utilizatorii sai au antecedente penale, a anuntat Curtea suprema din Los Angeles. Conducerea site-ului a fost data în judecata de o femeie care a fost agresata sexual de un barbat întilnit prin intermediul site-ului, în 2010. Ea a descoperit ulterior ca agresorul ei, în virsta de 67 de ani, fusese condamnat pentru agresiuni sexuale. Femeia a cerut site-ului ca de acum înainte sa verifice antecedentele penale ale utilizatorilor sai, prin cautarea în arhivele nationale privind agresorii sexuali. Judecatorii americani au avertizat conducerea site-ului ca decizia este una foarte serioasa si ca daca nu este pusa în aplicare vor exista consecinte. Avocatul site-ului a spus ca un sistem de control a fost deja instalat si ca va functiona începind de marti. Site-ul Match.com are milioane de membri din peste 20 de tari.


O autostrada din Bulgaria va fi dotata cu tunele speciale pentru broaste testoase

Tronsonul numarul 4 al autostrazii Struma, care va lega capitala bulgara Sofia de punctul de trecere a frontierei Kulata, la granita cu Grecia, va fi dotat cu tunele si alte "constructii" speciale pentru broaste testoase, a declarat ministrul bulgar al dezvoltarii regionale Rosen Plevneliev, citat de Agerpres. Ministrul a spus ca acest tronson este specific prin faptul ca trece printr-o zona importanta din punctul de vedere a biodiversitatii si vor fi luate toate masurile pentru securitatea animalelor salbatice din zona. Zona este populata de doua specii de broaste testoase protejate de lege si vor fi construite tunele speciale prin care acestea vor putea trece sub autostrada, precum si ziduri din beton care vor preveni aparitia lor pe carosabil. Vor fi amenajate si locuri speciale unde aceste animale sa-si depuna ouale. În zona sint si alte alte animale protejate, precum serpi, pasari, broaste, sopîrle si altele, a spus Plevneliev si a precizat ca exista o lista lunga de masuri care vor fi luate în timpul constructiei autostrazii pentru protejarea acestora.


Afectiunile dentare intirzie procrearea

Femeile care doresc sa ramina însarcinate trebuie sa fie foarte atente si la sanatatea lor buco-dentara. Un studiu realizat recent arata ca gingivita întirzie cu doua luni, în medie, procrearea. Afectiunile parodontale ating tesuturile de sustinere a dintilor, îndeosebi gingiile. Cercetatori australieni de la Universitatea Australiei de Vest s-au ocupat de o posibila legatura între aceste boli si dificultatile cu care se confrunta femeile care vor sa fie mame. Lucrarile lor au confirmat faptul ca fumatul si greutatea în exces întirzie semnificativ procrearea. Dupa observarea unui grup de circa 4.000 de femei însarcinate, s-a constatat ca cele care s-au straduit mai mult de 12 luni sa ramina însarcinate aveau în numar mare gingivita. Femeile care aveau o afectiune parodontala s-au straduit 7,1 luni sa ramina însarcinate, cu doua luni mai mult decit durata medie. Specialistii au ajuns la concluzia ca boala parodontala are o influenta echivalenta, în aceasta situatie, cu cea a obezitatii, scrie Agerpres. Explicatia ar consta în procesul inflamator, cu consecinte infectioase. În orice caz, viitoarele mamici trebuie sa se îngrijeasca mai mult de sanatatea loc buco-dentara.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.