Internațional

Europenii vor sa ajunga primii pe Marte

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 646 vizualizări
Rusia s-a alaturat Agentiei Spatiale Europene (ESA) pentru a lansa prima misiune cu echipaj uman pe Planeta Rosie

Seful ESA Jean-Jacques Dordain a declarat simbata, în cadrul unui spectacol aviatic de la Zhukovsky, linga Moscova, ca agentia sa si Roscosmos "Vor efectua primul zbor catre Marte împreuna". Nu a fost stabilita înca o data anume si nu se stie exact cu ce vehicul vor calatori astronautii pina pe Planeta Rosie. Se pare ca încrederea într-o misiune umana pe Marte vine de la succesul proiectului Mars500. Echipa Mars500 a petrecut deja 442 de zile în izolare în timp ce "calatoresc" catre Planeta Rosie - suficient cit sa fi facut 73 de drumuri dus- întors pe Luna. Cosmonautii, aflati de fapt într-o fosta parcare de masini din Moscova, mai au înca 78 de zile ramase din totalul de 520. Viziunea Rusiei se extinde si asupra industriei turismului spatial si include un hotel pe orbita, zboruri de vizitare a Lunii si calatorii luxoase în cosmos. RKK Energia are planuri pentru o noua naveta, iar Orbital Techologies spera ca va construi un hotel pe orbita Terrei pentru sapte oaspeti, pina în 2016.
Firmele rusesti si-au dezvaluit planurile în cadrul show-ului aviatic de la Zhukovsky, subliniind ca întrecerea spatiala consta în construirea unui nou vehicul care va duce oamenii în spatiu, dupa ce navetele spatiale ale NASA au fost restrase, dupa un program de 30 de ani. Expertii se îndoiesc însa ca firmele rusesti îsi vor îndeplini visele, întrucit stau prost la capitolul finantare si chiar autoritatile ruse au spus ca va fi greu de rivalizat cu companiile private americane, care concureaza pentru contracte cu NASA.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.