Internațional

Lider rus: Moldova se va alatura uniunii republicilor foste sovietice

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 762 vizualizări
Proiectul federativ este inspirat dupa modelul Uniunii Europene

Republica Moldova si Ucraina vor adera la o noua uniune a republicilor foste sovietice, sub forma unor regiuni federale, cu rusa ca limba oficiala, a afirmat vicepresedintele Dumei de Stat ruse, Vladimir Jirinovski, într-un interviu pentru agentia Novîi Region, citat de ProTV Chisinau. El a spus ca si Ucraina, si R.Moldova vor adera, inevitabil, nu doar la uniunea vamala comuna, ci si la uniunea Rusia-Belarus. "Acum avem opt (regiuni). A noua va fi formata anul acesta din regiunea capitalei. A zecea va fi cea belarusa, la care, în perspectiva, vor adera tarile baltice. A unsprezecea - cea ucraineana. A douasprezecea va fi compusa din regiunea Odesa si Republica Moldova, a treisprezecea, din Siberia de Sud si Kazahstan, iar a paisprezecea din Asia Centrala, a cinsprezecea fiind formata din regiunea Marii Caspice si Azerbaidjan", a spus Jirinovski.
În privinta Uniunii Europene, liderul nationalist rus considera ca este prea tirziu pentru tarile care vor sa adere, deoarece UE se va destrama. "tarile din Europa de Est s-ar întoarce cu mare placere în trecut, pentru ca nici o tara din aceasta regiune nu a cistigat în urma aderarii la UE, NATO, Spatiul Schengen sau OMC. Nimeni nu a cistigat, toti au pierdut. Au cistigat doar trei tari: Germania, Franta si Marea Britanie. Restul au pierdut si UE se va prabusi", a spus el, afirmind ca Germania va fi prima care se va retrage din Uniune.
Premierul rus, Vladimir Putin, a vorbit recent despre crearea unei "uniuni economice" formate din fostele state sovietice, reprezentind o concurenta pentru UE. Noua structura ar urma sa aiba si o moneda unica, dupa modelul euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.