Internațional

Peste 1.800 de persoane arestate la Londra in urma revoltelor

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 500 vizualizări
In cele trei nopti de anarhie au fost consemnate peste 3.200 de infractiuni

Politia britanica a arestat 1.838 de persoane, dintre care un sfert sint minori, pentru implicare în violentele de la Londra din perioada 6 - 9 august, cind au fost înregistrate 3.296 de infractiuni, relateaza AFP, citind un raport prezentat duminica de Scotland Yard. Violentele urbane din prima parte a lunii august, cele mai grave înregistrate în ultimii 30 de ani în Anglia, au afectat doua din trei consilii locale, potrivit raportului Scotland Yard. Violentele, care au început la Tottenham, s-au extins ulterior în mai multe orase din Anglia, inclusiv la Birmingham, Manchester, Liverpool. Majoritatea infractiunilor au fost jafuri (1.101), avarierea unor vehicule (399) si furturi (310), carora li se aduaga 162 de incendieri. Potrivit Scotland Yard, dintre cele 1.838 de persoane arestate, 1.049 au fost puse sub acuzare, 218 dintre acestea fiind minori. Conform unor statistici compilate vineri de cotidianul The Guardian, condamnarile pronuntate împotriva participantilor la revolte sint, în medie, cu 25 la suta mai severe decit cele pronuntate în mod obisnuit.

Marea Britanie vrea sa-i deporteze pe cetatenii straini implicati în violentele de strada

Ministrul britanic pentru Imigrare, Damian Green, a anuntat ca strainii care vor fi gasiti vinovati implicare în revoltele de strada vor fi deportati în tarile de origine, pentru a reduce numarul detinutilor din închisorile britanice. Potrivit ultimelor statistici oficiale, cel putin 150 de cetateni straini au fost retinuti în legatura cu violentele de strada de saptamina trecuta din Marea Britanie. Numarul detinutilor aflati în prezent în închisorile britanice a atins nivelul-record de 86.654, dupa ce tribunalele i-au condamnat pe o parte dintre cei retinuti pentru implicare în violente. Pentru a reduce numarul detinutilor, Green a anuntat vineri ca orice cetatean strain care va fi gasit vinovat de implicare în revolte va fi trimis în tara de origine "cu prima ocazie".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.