Internațional

COLOANA: Atentate teroriste in serie la granita dintre Israel si Egipt

Ziarul de Vrancea
18 aug 2011 662 vizualizări
O serie de atacuri comise joi în sudul Israelului, asupra unor autobuze care se îndreptau spre Eilat si a fortelor armate israeliene, s-au soldat cu mai multi morti si zeci de raniti, potrivit presei israeliene.

Primul atac armat a vizat un autobuz Egged, care se îndrepta dinspre Beersheva catre Eilat, si s-a soldat cu ranirea a circa zece persoane, dintre care unele se afla în stare grava. Atacul a fost comis de persoane înarmate aflate la bordul unei masini, iar printre victime se afla si militari israelieni, care calatoreau la bordul autobuzului vizat de atac, potrivit editiei online a cotidianului Jerusalem Post. La scurt timp dupa atac, fortele israeliene s-au angajat într-un schimb de focuri cu un grup de persoane înarmate, potrivit Haaretz.
Dupa numai citeva minute, mai multe dispozitive explozive au fost detonate la trecerea unei patrule a armatei israeliene, aflate în apropierea granitei cu Egiptul, si presa a publicat si informatii privind tiruri de mortier lansate din partea egipteana a granitei. Ulterior, autorii atacurilor au lansat o racheta antitanc în directia unui alt vehicul, provocind ranirea mai multor pasageri. Echipele de interventie au precizat ca teroristii au atacat un autobuz si un vehicul privat la circa 20 de kilometri nord de locul producerii primului incident, iar cel putin cinci persoane au fost ranite mortal. "Pare sa fie un atac coordonat", a declarat un ofiter de rang înalt israelian. Fortele armate banuiesc ca autorii atacului s-au infiltrat în Israel venind din Egipt, unde ajunsesera probabil din Fisia Gaza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.