Internațional

China isi tine rasuflarea pentru o fetita de doi ani

Ziarul de Vrancea
16 aug 2011 709 vizualizări
micuta si-a pierdut ambii parinti in accidentul feroviar de luna trecuta n cazul ei a stirnit o puternica emotie atunci cind s-a aflat ca a stat 22 de ore grav ranita si singura printre ramasitele vagonului n acum, este in pericol sa isi piarda piciorul sting, dar, in urma presiunilor, Guvernul chinez a promis "cel mai bun tratament medical posibil"

Guvernul chinez a promis ierii ca va oferi "cel mai bun tratament medical posibil" unei fetite în virsta de doi ani, grav ranita în accidentul unui tren de mare viteza la 23 iulie, situatia lui Yiyi emotionind si revoltind întreaga tara. Mobilizarea în favoarea fetei, care risca amputarea piciorului sting, a luat amploare mai ales cu ajutorul discutiilor pe Internet, dupa coliziunea, la 23 iulie, în estul Chinei, între doua trenuri de mare viteza (TGV).
"Micuta Yiyi", care si-a pierdut ambii parinti în catastrofa, a devenit un simbol pentru cetateni, convinsi ca autoritatile au acordat mai multa atentie reluarii circulatiei feroviare, decit ajutorarii oamenilor, în orele care au urmat accidentului. Fata a fost gasita grav ranita, dar vie, dupa ce faza salvarii a fost declarata încheiata, într-unul dintre vagoanele avariate ale trenului, declansind reactii de indignare din partea populatiei. Ea a petrecut aproape 22 de ore abandonata, fara nici o îngrijire.
Copilul, numit de presa "Micuta Yiyi", dar al carei nume real este Xiang Weiyi, a fost supus la cinci interventii chirurgicale, dar care nu-i permit sa mai poata merge vreodata.
Unchiul lui Yiyi, Xiang Yuyu, a publicat duminica, pe blogul sau, o scrisoare deschisa, intitulata "Petitie pentru salvarea picioarelor lui Yiyi". "A îndurat, deja, cosmarul de a fi lasata singura, în întuneric, în acest vagon de tren. Nu trebuie s-o mai condamnam si sa îsi tirasca piciorul handicapat", a scris Xiang, referindu-se la nepoata sa.
Utilizatorii de Internet si anumite publicatii au preluat aceasta scrisoare, care, pina la urma, a provocat o reactie oficiala. Într-un comunicat dat publicitatii în noaptea de luni spre marti, Ministerul chinez al Sanatatii a anuntat trimiterea a patru specialisti medicali la Wenzhou, unde este spitalizata "Micuta Yiyi". Ministerul s-a angajat sa îi "garanteze cel mai bun tratament medical posibil".
Coliziunea de la Wenzhou s-a soldat cu 40 de morti si aproape 200 de raniti si a afectat grav reputatia sectorului feroviar de mare viteza chinezesc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.