Internațional

Stiri internationale pe o colaona: Participantii la violente vor fi pusi sa curete zonele pe care le-au distrus

Ziarul de Vrancea
16 aug 2011 507 vizualizări
Cei care au luat parte la actele de vandalism si violenta din Anglia si care nu vor fi incarcerati vor fi obligati sa presteze munca in folosul comunitatii si sa curete locurile pe care le-au distrus

Ministerul de Justitie va solicita servciului care se ocupa cu eliberarea conditionata sa organizeze munca in serviciul comunitatii astfel incit cei care sint responsabili de distrugeri sa lucreze la proiecte asociate cu curatarea si reparatiile din aceste zone. Multi dintre acestia vor fi de asemenea obligati sa se intilneasca cu administratorii magazinelor, proprietarii si oamenii de afaceri ale caror proprietati au fost distruse in revolte, in incercarea de a constientiza consecintele actiunilor lor. Potrivit consilierilor liberal-democrati, vicepremierul Nick Clegg a afirmat in discursul sau ca "justitie puternica" presupune ca oamenii sa isi schimbe obiceiurile.

10.000 de euro recompensa pentru gasirea unei vaci evadate

Cotidianul german Bild ofera o recompensa de 10.000 de euro pentru gasirea unei vaci pe nume Yvonne, care a evadat de la stapinii sai din Bavaria. Yvonne a disparut în padure, în apropiere de Zangberg, un sat aflat la o suta de kilometri de Munchen. Potrivit cotidianului Bild, autoritatile locale au încercat s-o atraga pe Yvonne trimitindu-i în padure pe sora ei, Walraut, pe fiul ei, Friesi, si chiar pe un taur seducator pe nume Ernst, însa vaca a ramas indiferenta la aceste apeluri. Cotidianul Bild a decis atunci sa ofere o recompensa de 10.000 de euro pentru capturarea animalului, dupa ce autoritatile locale au informat sa vaca ar putea reprezenta un pericol pentru soferii care circula pe drumurile din zona. Uciderea vacii râmine ultima solutie, potrivit autoritatilor locale, care totusi spera "tot ce e mai bun" pentru Yvonne. Dupa anuntarea recompensei, soferii si localnicii au început sa caute vaca în padurile din apropierea satului, iar o asociatie pentru protectia animalelor a propus, de asemenea, ca Yvonne sa le fie vinduta daca este prinsa în viata.

Tara unde nu exista ziare si televiziuni private pierde si antenele parabolice

Presedintele turkmen, Gurbanguli Berdimuhamedov, a cerut ieri reducerea drastica a numarului de antene parabolice instalate în tara, afirmind ca acestea "strica aspectul cladirilor". "Zeci de antene parabolice pe acoperisul fiecarei case strica aspectul cladirilor", a spus el, în cursul unei sedinte de guvern, propunind "limitarea numarului antenelor parabolice la doua sau trei pentru fiecare imobil". Antenele sint instalate pe numeroase cladiri si locuinte individuale, în conditiile în care presa este controlata strict de stat, accesul la Internet are un pret prohibitiv, iar majoritatea turkmenilor opteaza pentru programe de televiziune rusesti, turcesti sau arabe, pentru a evita propaganda permanenta prezenta pe cele cinci canale controlate de stat. Turkmenistanul este singura fosta republica sovietica unde nu exista ziare, reviste, posturi TV sau agentii de presa private.

Isprava unui sofer sinucigas: s-a ciocnit de un autocar cu 46 de persoane la bord, care a ars

Un barbat în virsta de 55 de ani care voia sa se sinucida a intrat cu masina într-un autocar la bordul caruia se aflau 46 de persoane, în apropiere de orasul Sivnita, în sud-vestul Bulgariei. Accidentul s-a produs ieri dimineata, când barbatul a intrat frontal cu masina sa într-un autocar care se deplasa din Spania spre Sofia si la bordul caruia se aflau 43 de pasageri si trei soferi. Soferul masinii a murit pe loc, iar patru dintre pasagerii autocarului au fost raniti usor. Autocarul a ars complet. Cei 43 de pasageri si trei soferi au ramas fara documente si vor primi certificate temporare de la departamentului regional de politie din Slivnita. Potrivit politiei, în noaptea de luni spre marti, barbatul si-a incendiat apartamentul din Sofia, avertizindu-si sotia ca intentioneaza sa se sinucida într-un accident de masina.

Amenintari nord-coreene

Peninsula Coreea se confrunta cu "cea mai grava criza" din istoria sa, a afirmat ieri Coreea de Nord, dupa începutul unor manevre militare comune între Statele Unite si Coreea de Sud. "Un razboi total poate fi provocat de cel mai mic incident", a adaugat agentia oficiala nord-coreeana KCNA citind un comentariu publicat în cotidianul partidului comunist Rodong Sinmun. Exercitiile militare comune anuale între Washington si Seul, denumite "Freedom Guardian" ("Gardian al libertatii") au început ieri dimineata si vor dura zece zile. Zeci de mii de soldati din ambele armate participa la ele. Ele au loc în fiecare an si cei doi aliati le descriu ca fiind exercitii de aparare obisnuite, dar Phenianul le condamna în mod regulat, estimind ca ele ar pregati o invazie a nordului peninsulei. Pentru Rodong Sinmun, care exprima vocea regimului comunist de la Phenian, manevrele vizeaza în acest an sa dezvolte capacitatile de atac asupra instalatiilor de productie nucleara si rachetelor Nordului.

Tot mai multi occidentali incep sa intrebe de procesul lui Timosenko

În contextul în care îngrijorarea creste în Occident în legatura cu procesul fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, politicienii germani ameninta sa îsi retraga sprijinul pentru acordul de asociere ce ar consolida legaturile între Uniunea Europeana si fosta republica sovietica, relateaza saptaminalul Der Spiegel. Inculpata la 24 iunie, ea se confrunta cu acuzatii de abuz de putere. Europa ar privi într-un mod foarte critic un eventual esec al Kievului de a-i asigura un proces constitutional fostului premier, i-a transmis recent secretarul de stat al Biroului Federal de Externe Harald Braun ministrului adjunct de Externe ucrainean Serghei Tighipko cu ocazia unei întrevederi la Berlin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.