Internațional

Autorii violentelor din Marea Britanie vor fi dati afara din locuintele sociale

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 644 vizualizări
premierul s-a pronuntat in favoarea acestei pedepse, dupa ce o petitie a strins rapid 160.000 de semnaturi

Premierul britanic David Cameron a apreciat ca autorii violentelor din Marea Britanie ar trebui expulzati din locuintele sociale. Persoanele care "fura din propriile comunitati" nu ar trebui sa mai poata trai în locuinte sociale, a apreciat el. "Daca locuiti într-un apartament social, profitati de o casa la pret redus si acest lucru presupune responsabilitati din partea voastra", a declarat premierul conservator. "Multa vreme, am adoptat o atitudine prea toleranta fata de persoanele care fura din comunitatile lor. Daca faceti acest lucru, va veti pierde drepturile la o locuinta subventionata", a explicat el. "Evident, acest lucru înseamna ca acestia trebuie cazati în alta parte. Vor trebui sa îsi gaseasca o locuinta în sectorul privat, iar acest lucru va fi mai dur pentru ei, dar ar fi trebuit sa se gindeasca la acest lucru înainte sa înceapa sa fure", a adaugat el.
Un prim aviz de expulzare a fost emis deja de consiliul municipal din Wandsworth, un cartier din sudul Londrei, care a anuntat ca fiul unuia dintre locatari este suspectat ca a participat la violente în Clapham în noaptea de luni spre marti. Decizia finala va reveni unui judecator. O petitie online care cere ca agresorii sa fie privati de drepturile sociale fusese semnata deja pina ieri de 160.000 de persoane si va fi supusa automat atentiei deputatilor.
David Cameron a cerut "toleranta zero" fata de bande dupa revoltele din Marea Britanie, dar se confrunta si cu nemultumirea politiei, care contesta recrutarea unui agent din New York pentru a ajuta Scotland Yard. Criticile lui Cameron în ceea ce priveste metodele folosite de fortele de ordine britanice, vizibil depasite de situatie la începutul revoltelor, au generat deja frictiuni în ultimele zile. Cu atit mai mult cu cit Guvernul refuza sa revina asupra taierilor bugetare care vor afecta politia. "La început, politia a tratat situatia ca si cum ar fi fost vorba doar despre o problema de ordine publica, în timp ce era vorba despre criminalitate", a explicat premierul.
În fata acestor reprosuri, actualul director interimar al Scotland Yard Tim Godwin s-a plins de "incoerenta" politicilor. "Uneori sintem acuzati de folosirea excesiva a fortei, alteori ca nu facem destul", a declarat el, respingind ideea "nefondata" ca politia ar fi fost prea timida.
Aceasta stare de spirit a fost exclusa de ministrul de Interne Theresa May, care a subliniat ca Guvernul trebuia sa le spuna fortelor de ordine "ce se asteapta de la ele".
Mobilizarea masiva a fortelor de ordine începind de marti a reusit sa puna capat revoltelor. De miercuri seara, nici un incident important nu a fost semnalat în tara, iar numarul arestarilor a ajuns la peste 2.100. Politistii estimeaza ca în total circa 3.000 de persoane vor fi aduse în fata justitiei.
a


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.