Internațional

In general, cu unele exceptii, fiecare cu teatrul sau de batalie:Americanii fac victime in Pakistan, talibanii - in Afganistan

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 564 vizualizări
O organizatie nonguvernamentala acuza armata SUA ca atacurile executate din avioane fara pilot au facut sute de victime civile n dincolo de granita, in Afganistan, de victime se ocupa rebelii talibani

Atacurile cu avioane fara pilot ale CIA în Pakistan au provocat moartea a sute de civili de la adoptarea acestei politici în 2004, pentru eliminarea combatantilor islamisti, potrivit unui studiu al Biroului pentru jurnalism de investigatie, o organizatie neguvernamentala din Londra. Concluziile raportului au fost dezmintite imediat de oficialii americani.
CIA a efectuat 291 de atacuri cu avioane fara pilot în sapte ani, dintre care 236 de la preluarea puterii de catre Barack Obama, în ianuarie 2009, provocind moartea a 2.292-2.863 de persoane, potrivit autorilor studiului. Doar 126 de combatanti islamisti au fost identificati, arata studiul, care evalueaza între 385 si 775 numarul civililor ucisi în aceste atacuri, dintre care 164-168 de copii.
Statele Unite nu recunosc oficial utilizarea avioanelor fara pilot în Pakistan pentru eliminarea combatantilor Al-Qaida. Potrivit unor oficiali americani care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului, cifrele acestui studiu sint "false". "Sint departe de realitate", a afirmat una dintre acest surse pentru AFP. "Anul trecut, au fost eliminati aproximativ 600 de militanti, între care circa 20 de lideri teroristi. În cursul acestei perioade, nu am avut confirmarea nici unei victime civile", a precizat sursa citata.
In schimb, atentatele se tin lant in aceasta tara. Chiar ieri, o bomba a explodat intr-un hotel din sud-vestul tarii, omorind cel putin 12 oameni, conform politiei, si ranind 25.

Cel putin 16 morti în urma unui atac în Afganistan

Cel putin 19 persoane au murit si alte 37 au fost ranite dupa ce militantii din Afganistan au atacat complexul guvernatorului provinciei Parwan, la 50 de kilometri nord de Kabul, in centrul Afganistanului. Explozii puternice urmate de focuri de arma au fost auzite în capitala provinciei, Charikar, au declarat martorii oculari. Guvernatorul Abdul Basir Salangi a declarat din interiorul complexului ca au fost aproximativ sase atacatori. Insurgentii talibani au revendicat acest atac, care a durat mai multe ore. Agresorii sinucigasi au atacat complexul la scurt timp dupa ora 11.00 (09.30 ora României), moment in care o întilnire a sefilor de securitate era în desfasurare, fiind prezenti lideri ai politiei locale si ai serviciilor de informatii, precum si consilieri din cadrul coalitiei internationale. Un purtator de cuvint al Ministerului de Interne, Siddiq Siddiqi, a declarat ca printre morti se numara mai multi politisti si oficiali.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.