Internațional

COLOANA: International: Un român s-a spinzurat într-un centru de detentie francez

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 664 vizualizări
Un român, în virsta de 45 de ani, s-a spinzurat în centrul de detentie din Nîmes, unde se afla din 31 iulie, relateaza www.midilibre.fr. Corpul românului a fost descoperit simbata dimineata.

Românul a lucrat timp de doi ani pe santierele de constructii din Franta, în România vinzind tot ce a avut. El nu a înteles de ce, în calitate de cetatean european, a fost închis în centrul de detentie, în asteptarea expulzarii sale din Franta, noteaza sursa citata. Vestea acestei sinucideri a provocat emotii puternice în rindul asociatiilor si grupurilor care asista migrantii fara documente.

Crimele comise linga Budapesta apartin unei bande de vagabonzi

Politia ungara considera ca responsabili de moartea a patru persoane îngropate de vii pe insula Csepel din Budapesta se fac membrii unei bande de "homeless", oameni fara adapost. Directorul Biroului national de investigatii, Zoltan Csizner, a spus ca pina acum au fost retinute sase persoane, între care cel banuit ca este seful gruparii si care sustine ca este cetatean macedonean, dar nu are acte autentice care sa-i dovedeasca cetatenia. Cele patru cadavre deshumate zilele trecute nu au fost deocamdata identificate, iar medicii legisti examineaza în acest moment circumstantele mortii, a adaugat el.
Responsabilul ungar nu a exclus ca suspectii retinuti sa faca parte dintr-o banda de pe insula Csepel din care alti trei membri au fost arestati în aceasta primavara, sub banuiala ca au comis jafuri armate. Zoltan Csizner a mai explicat ca banda de raufacatori îsi are originea într-o "colonie de «homless»" din zona împadurita din nordul insulei. "Unele dintre victime si faptasi ar putea fi din aceeasi comunitate, a oamenilor fara adapost, care traiesc potrivit propriilor norme, în afara societatii, si nici macar nu informeaza atunci cind cineva dispare", potrivit lui Csizner.

In Cipru, o fetita românca lasata singura acasa a murit dupa ce a cazut de la balcon

O fetita românca de cinci ani, lasata singura acasa de catre parintii aflati la munca, si-a pierdut viata dupa ce a cazut de la etajul al treilea al unui bloc din Larnaca, relateaza publicatia Cyprus Mail. Fata a fost gasita dupa ora 10 a.m. de catre vecini, care au informat autoritatile. Micuta se pare ca s-a urcat pe o canapea aflata pe balcon si a cazut de la o înaltime de aproximativ 9 metri. Ea a fost dusa de urgenta la spital, însa a fost declarata moarta la sosire. Anatomopatologul Eleni Antoniou a exclus varianta unei crime. Politia încearca sa stabileasca circumstantele care au condus la moartea copilului si, pe moment, nu urmareste sa îi acuze pe parinti. Acestia au sosit în Cipru în luna martie în cautarea unui loc de munca si a unui viitor mai bun. Fata se ducea la scoala zilnic, iar ziua în care s-a petrecut tragedia era prima zi în care fusese lasata singura acasa.

Dig de aparare urias împotriva inundatilor la Sankt-Petersburg

Un imens dig, menit sa asigure protectia orasului Sankt-Petersburg împotriva inundatiilor care îl afecteaza aproape în fiecare an, a fost inaugurat vineri, de premierul rus, Vladimir Putin, o investitie în valoare de 2,7 miliarde de euro. Digul are o lungime de 25 de kilometri, la nivelul Golfului Finlandei, si este conceput sa reziste unei cresteri a nivelului apelor cu pina la cinci metri peste chei, a anuntat administratia locala, într-un comunicat. Lansata în 1979, constructia acestui dig a fost suspendata în anii '90, din cauza lipsei de finantare, fiind reluata abia în 2006. Valoarea totala a investitiilor în proiect se ridica la 109 miliarde de ruble (2,7 miliarde de euro), a precizat administratia locala. Fondat de Petru cel Mare, în 1703, pe estuarul Neva, afectat de rafale puternice de vint ce vin dinspre Marea Baltica, orasul Sankt-Petersburg este, în mod frecvent, afectat de inundatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.