Internațional

Lumea buna care a vandalizat Londra

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 455 vizualizări
Fiica unui milionar, un agent imobiliar si o studenta la balet au fost identificati printre participantii la revoltele de la Londra, desi printre motivele izbucnirii violentelor au fost enumerate saracia, excluziunea sociala sau lipsa de educatie

Ziarul britanic Daily Mail a prezentat în editia online de vineri portretele mai multor tineri din categorii privilegiate care au fost retinuti si acuzati de participare la protestele de strada violente începute la Londra si ulterior extinse în mai multe orase din Marea Britanie. Printre acestia, Laura Johnson, în virsta de 19 ani si fiica unor milionari, a fost acuzata pentru furtul de echipamente electronice în valoare de 5.000 de lire, inclusiv televizoare si telefoane mobile. Echipamentele au fost gasite într-o masina condusa de ea, unde se mai aflau si o masca si manusi. Parintii ei, Robert si Lindsay Johnson, locuiesc într-o resedinta impunatoare de peste 1 milion de lire si conduc o companie de marketing direct, tatal tinerei fiind si membru al conducerii mai multor firme.
Laura Johnson a respins acuzatiile de jaf si a fost eliberata pe cautiune, cu conditia sa nu se asocieze cu persoanele în prezenta carora a fost retinuta. Ea trebuie sa poarte o bratara electronica de localizare, sa nu iasa din casa între orele 19.00 si 6.00 si sa revina la tribunal în data de 21 septembrie.
Gassam Ojjeh, în virsta de 22 de ani, agent imobiliar, a fost acuzat de tentativa de furt dintr-un magazin de produse IT, a doua zi dupa ce acesta fusese devastat de protestatari. Ojjen, agent imobiliar, a respins acuzatiile de jaf, dar a ramas în custodia autoritatilor.
Printre protestatari s-a mai numarat si o tinara care studiaza baletul, în virsta de 17 ani, care a fost retinuta dupa ce politia a dat publicitatii imagini ale acesteia, în timp ce fura doua televizoare dintr-un magazin devastat în timpul revoltelor.

Numarul victimelor a ajuns la cinci morti

Politia se pregatea vineri sa puna stapinire pe strazile din orase, pentru a preintimpina orice scandal sau act de violenta care ar putea fi provocat de consumul de alcool la sfirsit de saptamina. In Londra, circa 16.000 de politisti, fata de numarul obisnuit de 2.500, vor ramine in serviciu, a anuntat Politia Metropolitana.
Intre timp, numarul victimelor violentelor a ajuns la cinci morti, toti din rindul celor care incercau sa-si apere proprietatile de vandali. Un barbat de 68 de ani, care fusese atacat si ranit grav în cursul violentelor de luni, a decedat, au anuntat vineri surse ale politiei locale. Richard Mannington Bowes a fost gasit în stare de inconstienta luni seara, la Ealing, o suburbie din vestul Londrei, unde au fost jefuite si incendiate mai multe imobile si autovehicule. Politia britanica a deschis o ancheta pentru a stabili împrejurarile acestui "incident brutal", a declarat inspectorul principal John MacFarlane.
Valul de violente, care a cuprins Londra si alte orase britanice, a fost declansat de moartea unui tinar de 29 de ani, Mark Dugan, împuscat mortal de politie saptamina trecuta, cu ocazia unei tentative de interpelare. În cursul violentelor, un barbat a fost ranit grav prin împuscare la Croydon, la sud de Londra si înca trei au fost ucisi marti seara, în timp ce asigurau securitatea unui cartier din Birmingham.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.