Internațional

Gaddafi, parasit si de Rusia

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 737 vizualizări
Presedintele rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind intrarea în vigoare a sanctiunilor împotriva Libiei adoptate în luna martie de ONU, ce cuprind mai ales interzicerea tranzactiilor financiare cu regimul lui Muammar Gaddafi, a anuntat vineri Kremlinul.

"Este vorba de masuri de aplicare a rezolutiei 1973 a Consiliului de Securitate din 17 martie 2011", a precizat presedintia rusa. Textul interzice survolarea spatiului aerian rus de catre avioanele libiene si aeronavele cu destinatia Libia, cu exceptia celor care transporta ajutor umanitar sau efectueaza aterizari de urgenta. De asemenea, flota rusa este autorizata sa inspecteze cargourile cu destinatia sau provenite din Libia, potrivit decretului. Acesta mai prevede sanctiuni economice, îndeosebi interzicerea totala a tranzactiilor financiare cu membri ai regimului condus de colonelul Gaddafi si cu anturajul sau. Comunicatul nu precizeaza de ce aplicarea acestor sanctiuni are loc la cinci luni dupa votul ONU din martie. Rusia, membra permanenta a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, s-a abtinut la votarea rezolutiei 1973, care a autorizat interventia unei coalitii internationale în Libia pentru a apara populatia civila.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.