Internațional

Lupte de strada in mai multe cartiere din Londra

Ziarul de Vrancea
8 aug 2011 929 vizualizări
Dupa doua nopti in care protestatarii au facut tandari vitrinele magazinelor, au furat biciclete din fata magazinelor si au incendiat masinile politiei, numarul arestatilor depasise ieri 160

În mai multe cartiere din Londra au avut loc în cursul noptii noi incidente, dupa ciocnirile din noaptea precedenta dintre fortele de ordine si civili care protestau împotriva uciderii unui tinar de catre politie. În noaptea de duminica spre luni, grupuri de tineri au hartuit politia si au devastat magazine, relateaza Agerpres. Potrivit Scotland Yard, incidentele au fost inspirate de revoltele din noaptea precedenta din cartierul multietnic Tottenham, unde au fost incendiate vehicule si cladiri, mai multe magazine au fost vandalizate si 29 de persoane au fost ranite, în cursul celor mai grave incidente de acest gen din capitala britanica din ultimii ani.
Duminica seara, desi politia a mobilizat efective suplimentare pe strazi pentru a preveni noi ciocniri, s-au înregistrat incidente similare la Enfield (nord), Brixton (sud), dar si la Oxford Circus, în inima Londrei turistice. Între "victimele" furiei dezlantuite de azi noapte s-au numarat magazine alimentare, de telefonie mobila sau confectii. Grupuri de tineri au atacat de asemenea o masina de politie, au furat biciclete din fata magazinelor si au incendiat containere de gunoi, potrivit politiei si martorilor citati de BBC. În pofida acestor incidente, primarul londonez Boris Johnson si-a exprimat, într-un interviu acordat BBC, speranta ca, totusi, Jocurile Olimpice din 2012, pe care le va gazdui Londra, vor fi unele "fantastice".
Cu toate ca retelele de socializare au fost inundate de zvonuri despre revolte care sint pe cale sa înceapa sau se pregatesc si în alte zone ale orasului, politia a avertizat publicul sa nu creada tot ce scrie pe internet.
În 1985, cartierul Tottenham a fost scena revoltelor de la Broadwater Farm, în care un ofiter de politie a fost înjunghiat mortal si alti aproape 60 au fost raniti, într-un incident care a scos în evidenta tensiunile dintre politie si comunitatea de culoare din capitala britanica.
Politia britanica a arestat peste 100 de persoane dupa tulburarile din noaptea de duminica spre luni de la Londra. Aceste retineri se adauga celor 61 operate dupa incidentele similare din noaptea precedenta, de simbata spre duminica, din cartierul Tottenham, survenite ca urmare a decesului unui tinar în urma unui schimb de focuri cu politia, dupa ce acesta se opusese arestarii. Politia a lansat o ancheta pe marginea mortii, joi, a lui Mark Duggan, de 29 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.