Internațional

Sondaj PSD:Democrat-liberalii, favoriti in fiefurile cistigate in 2008

Ziarul de Vrancea
3 aug 2011 474 vizualizări
Candidatii USL la primariile marilor orase si la presedintiile Consiliilor Judetene detinute deja de PDL nu reusesc sa cistige în fata candidatilor PDL-UNPR, desi Uniunea are peste 50% la votul politic în aproape toate judetele, conform sondajelor realizate de PSD luna trecuta.

Sondajele comandate de organizatiile judetene ale PSD arata ca USL ar obtine, la votul politic, peste 50% în aproape toate judetele, aceste date fiind si comunicate public de conducerea PSD. În acelasi timp, potrivit liderilor de filiale PSD, USL ar reusi sa detroneze doar într-un singur caz primarii si sefii PDL de Consilii Judetene. Astfel, conform datelor sondajelor judetene ale PSD, nici una din cele 16 primarii ale oraselor resedinta de judet detinute de PDL si UNPR nu ar fi cistigata de candidatii USL. Uniunea sta mai bine la candidaturile pentru presedintiile Consiliilor Judetene. Din cele 15 Consilii detinute de PDL si UNPR, candidatii USL sint plasati la procente aproape egale cu cei ai PDL în Bistrita-Nasaud, Iasi si Neamt. În restul cazurilor, diferentele între PDL si USL sint de peste 10%.

Moldova portocalie, ramine portocalie

În Botosani, primarul PDL Catalin Flutur este cotat, potrivit sondajelor PSD, la peste 40%, în timp ce candidatul USL, Gabriel Oprisanu, are cu aproximativ 10 procente mai putin. Primarul PDL din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, este creditat cu peste 15 procente în fata candidatilor USL. Primarul PDL din Suceava, Ion Lungu, are o intentie de vot de 43%, în timp ce candidatul PNL cel mai bine plasat, Alexandru Baisanu, ar obtine 25%. Presedintele PDL al CJ Botosani, Mihai Tabuleac, are în sondajele PSD în jur de 35%, cu 8-10 procente peste candidatii USL testati, Gheorghe Marcu si Florin Turcanu. În ceea ce priveste votul politic, USL ar obtine, conform acelorasi sondaje, 68% pe judet. La presedintia CJ Iasi, Constantin Simirad (UNPR) ar avea emotii doar daca din partea USL ar candida Tudor Ciuhodaru, care, în sondajele PSD, ar fi pe primul loc, cu peste 5% în fata lui Simirad. Acesta, cotat la aproape 25%, îi devanseaza însa pe candidatii liberali Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei. La nivelul judetului, USL înregistreaza, pe votul politic, 71%. La Neamt, presedintele PDL al CJ, Vasile Pruteanu, are în jur de 35% în sondajele PSD din primavara, el fiind cu 10% peste Alin Antochi si Dorinel Ursarescu. Pruteanu ar avea, în schimb, probleme cu Culita Tarita, care ar putea candida din partea UNPR, si cu Ioan Munteanu, care ar putea candida independent. Presedintele PDL al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ar obtine, potrivit sondajelor PSD, în jur de 37%, în timp ce Catalin Nechifor, candidatul USL, ar obtine 26%. La nivelul judetului, pe votul politic, USL înregistreaza 64%.
PSD si PNL urmeaza sa realizeze, în toamna, o noua runda de sondaje la nivelul fiecarui judet, pe baza carora sa se decida candidatii USL la principalele functii din administratia locala pentru alegerile din vara lui 2012.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.