Internațional

Legea plafonului de indatorare, votata inclusiv cu "rezervele"

Ziarul de Vrancea
2 aug 2011 342 vizualizări
Gabrielle Giffords, împuscata în cap în ianuarie, s-a intors in Camera Reprezentantilor special pentru a participa la vot

Congresmenul american Gabrielle Giffords, împuscata în cap în ianuarie si ranita grav, a participat luni la votul crucial privind ridicarea plafonului de îndatorare din Camera Reprezentantilor, unde a fost omagiata de colegii sai. Membrii Camerei Reprezentantilor s-au ridicat în picioare, în timpul votului, pentru a aplauda în momentul în care aceasta intra în sala. Unii dintre colegii sai au îmbratisat-o, iar ea le-a multumit tuturor.
Giffords, mai slaba decit înainte si cu parul foarte scurt, parea într-o forma fizica buna si era capabila sa se deplaseze cu un minim de ajutor. Biroul sau anuntase pe Twitter ca aceasta democrata de centru va vota, într-un mesaj trimis dupa începutul consultarii. "Gabrielle s-a întors la Washington pentru a sustine o lege bipartita, cu scopul de a împiedica o criza economica", se arata în mesaj.
Nancy Pelosi, liderul minoritatii democrate din Camera Reprezentantilor, a salutat-o pe colega sa, care "personifica curajul". Gabrielle Giffords, în virsta de 40 de ani, a fost ranita prin împuscare în cursul unei reuniuni politice la 8 ianuarie, la Tucson, în Arizona (sud-vest), de un atacator care a ucis sase persoane, între care un judecator federal si o fetita de noua ani. Ea este sotia astronautului Mark Kelly, care a comandat ultima misiune a navetei Endeavour.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.