Internațional

Doua suedeze i-au venit de hac lui Assange

Ziarul de Vrancea
25 feb 2011 643 vizualizări
Fondatorul site-ului WikiLeaks, australianul Julian Assange, poate fi extradat în Suedia, a decis ieri tribunalul londonez Belmarsh, în urma cererii de extradare înaintate de Stockholm în cadrul unei anchete privind un presupus viol si agresiuni sexuale

"Trebuie sa ordon extradarea lui Assange catre Suedia", a declarat judecatorul Howard Riddle. Justitia suedeza a emis un mandat de arestare european impotriva lui Assange pentru a-l audia in cazul unui dosar de presupuse "violente sexuale" impotriva a doua tinere suedeze. Fondatorul WikiLeaks a fost arestat in decembrie, in Marea Britanie, si eliberat conditionat. în prezent, el se afla in arest la domiciliu. "Vom face apel", a declarat imediat Geoffrey Robertson, seful echipei de avocati a lui Julian Assange. Prin validarea mandatului de arestare european emis de Suedia, judecatorul Riddle a evidentiat "respectul reciproc si increderea tribunalului in alte instante europene". Julian Assange, in virsta de 39 de ani, neaga acuzatiile de agresiune sexuala si viol. Avocatii sai au argumentat ca este vorba de "un abuz", subliniind ca justitia suedeza nu ar avea nevoie de extradarea lui Assange pentru a-l audia. Judecatorul Riddle a apreciat ca Julian Assange "a avut relatii sexuale cu una dintre cele doua suedeze, profitind in mod necinstit de faptul ca aceasta adormise". "în Suedia, acest lucru echivaleaza cu un viol", a argumentat judecatorul britanic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.