Internațional

Miting sindical in Wisconsin Folositi munitia de razboi impotriva manifestantilor

Ziarul de Vrancea
25 feb 2011 526 vizualizări
Aceasta a fost ideea unui procuror general american pentru a pune capat revendicarilor in strada n propunerea l-a costat scump: a fost dat afara

Un procuror general adjunct din Indiana (SUA) a fost concediat dupa ce a scris pe Twitter ca politia trebuie sa foloseasca munitie de razboi impotriva manifestantilor sindicalisti din Wisconsin, transmite Huffington Post. Jeffrey Cox "nu mai este angajat public" dupa mesajul pe care l-a postat simbata seara, a anuntat procurorul general. In ultimele zile, zeci de mii de angajati din sectorul public, sindicalisti si studenti au demonstrat in fata si in interiorul cladirii Capitoliului din Wisconsin impotriva unei initiative legislative ce prevede reduceri importante ale salariilor si beneficiilor pentru angajatii din sectorul public, contributii mai mari ale bugetarilor la fondurile de sanatate si de pensie, precum si eliminarea aproape in intregime a drepturilor la negocieri colective intre angajati si patroni. Revista "Mother Jones" a relatat miercuri ca Jeffrey Cox a scris ca politia trebuie sa foloseasca "munitie de razboi" impotriva manifestantilor, afirmind ca protestatarii sint "tilhari ce ameninta fizic guvernatorul si legiuitori alesi in mod legal". "Bineinteles ca ai dreptate: as folosi forta fizica" impotriva lor, a raspuns Cox unui mesaj postat pe Twitter. Ulterior, el a declarat pentru un post de televiziune din Indianapolis ca afirmatiile sale, desi n-au fost "o idee buna", urmareau sa fie satirice. Biroul procurorului general din Indiana a anuntat ca a anchetat informatiile, iar Cox "nu mai este in prezent angajat al statului": "Respectam dreptul la Primul Amendament al oamenilor, atunci cind isi exprima opiniile personale pe forumurile private din mediul online, insa, ca angajati publici, trebuie sa avem standarde mai inalte si sa incercam sa fim civilizati". De 10 zile, zeci de mii de oameni protesteaza pro si contra reformei fiscale propuse de guverntorul republican Scott Walker. Initiativa lui legislativa prevede reduceri importante ale salariilor si beneficiilor pentru angajatii din sectorul public, contributii mai mari ale bugetarilor la fondurile de sanatate si de pensie, precum si eliminarea aproape in intregime a drepturilor la negocieri colective intre angajati si patroni. Un sondaj Rasmussen Reports la nivel national a indicat faptul ca 48% dintre alegatorii americani il sustin pe guvernatorul Walker in aceasta disputa iar 38% sprijina sindicatele.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.