Internațional

1900 de invitati la nunta printului mostenitor al tronului britanic

Ziarul de Vrancea
21 feb 2011 559 vizualizări
Circa 1.900 de persoane - între care numeroase capete încoronate, sefi de stat, diplomati, apropiati ai mirilor - au fost invitati la mariajul printului William cu Kate Middleton în 29 aprilie, la abatia Westminster din Londra, anunta serviciile printului.

Identitatea invitatilor nu a fost dezvaluita, dar titlurile si posturile personalitatilor invitate reflecta pozitia printului William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii si fiu al printului Charles si al printesei Diana, decedata in 1997.

în afara de cei 50 de membri ai familiei regale din Anglia, au fost invitati circa 40 de reprezentanti ai familiilor regale straine, 200 de membri ai guvernului, Parlamentului si corpului diplomatic britanic, 60 de conducatori straini si 30 de reprezentanti ai armatei britanice.

Printre membrii familiei regale britanice, se stie deja ca ducesa de York, Sarah Ferguson, matusa printului William si ex-sotie a printului Andrew, cunoscuta pentru trasnaile sale, nu a fost invitata, potrivit purtatorului sau de cuvint.

Dar esentialul invitatilor - peste 1000 "" sint membri ai familiilor celor doi soti si prieteni ai lor. La aceasta lista se adauga circa 80 de persoane, reprezentind organizatiile de caritate pentru care lucreaza printul William.

Nu toti cei 1.900 de invitati la abatia Westminster vor participa la festivitatile care vor urma ceremoniei religioase. Doar circa 600 de persoane vor lua parte la receptia oferita ulterior de regina Elizabeth II in palatul Buckingham, iar dintre ei - 300 la masa urmata de un bal organizat de printul Charles, tot in palatul Buckingham.

Ceremoniile organizate de familia regala sint supervizate de Lordul Chamberlain, cel mai inalt reponsabil al Casei regale.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.