Internațional

Avertisment de alunecari de teren in jurul unui vulcan din Japonia

Ziarul de Vrancea
18 feb 2011 489 vizualizări
Peste 2.500 de persoane, care locuiesc în apropierea unui vulcan aflat în eruptie în sud-vestul Japoniei, au fost încurajate ieri sa îsi paraseasca locuintele, din cauza riscului de alunecari de teren provocate de ploi

Pina dupa-amiaza, doar mai putin de o suta dintre locuitori se prezentasera la centrele de adapost din orasul care se intinde la poalele vulcanului Shinmoedake (situat in sudul insulei Kyushu), inalt de 1.421 de metri si care se afla in eruptie incepind din 26 ianuarie.


Explozii in lant in capitala comerciala a Tanzaniei


Cel putin 32 de persoane au murit in urma unor explozii produse ieri la o baza a armatei din capitala comerciala a Tanzaniei, Dar es Salaam. Exploziile au durat citeva ore, iar locuitorii au fost sfatuiti sa ramina in casele lor si sa stea departe de ferestre. în urma incidentului, aeroportul din oras a fost inchis. Exploziile s-au declansat intr-un depozit de arme, dupa care s-au extins la toata baza. Ieri dimineata fusesera distruse 23 de depozite de arme, doua case si o scoala. Cel putin 4.000 de persoane au fost adapostite pe stadonul national.


Un roman, cunoscut doar sub initialele I.P.J., a fost arestat la Roma sub acuzatia de viol


O tinara turista americana aflata in vacanta la Roma sustine ca a fost violata de un imigrant roman, suspectul fiind arestat dupa citeva ore, informeaza ziarul Corriere della Sera. în seara zilei de 15 februarie, in timp ce se plimba in Piata Repubblica din Roma, turista americana in virsta de 27 de ani a fost abordata de un tinar roman care s-a recomandat ca fiind Giulien si i-a vorbit destul de frumos in limba engleza. A petrecut mai multe ore cu tinarul abia cunoscut si i-a spus acestuia ca este in cautarea unui loc de cazare pentru o noapte. Tinarul roman a condus-o in Parcul Villa Borghese si acolo ar fi violat-o, sechestrind-o intr-o cabina telefonica. A doua zi dimineata, turista s-a prezentat la politie si a povestit ce i s-a intimplat. Un roman in virsta de 29 de ani, avind initialele I.P.J., a fost arestat in scurt timp si este acuzat de sechestrare de persoana si viol.


Doua trenuri de pasageri s-au ciocnit violent in Argentina


Cel putin patru persoane au fost ucise si 31 ranite intr-o coliziune intre doua trenuri de calatori, miercuri, la ora de virf la San Miguel, o suburbie din nord-vestul capitalei Argentinei, a anuntat guvernatorul provinciei Buenos Aires, Daniel Scioli. Accidentul s-a produs cu putin timp inainte de ora locala 19 (22 GMT), cind un tren accelerat a lovit un tren de navetisti. Toate persoanele care au murit se aflau intr-unul din vagoanele de la mijlocul trenului.


Teroristul sinucigas de pe aeroportul din Moscova a facut parte din marina rusa


Presupusul kamikaze care a comis, la sfirsitul lui ianuarie, un atentat pe aeroportul din Moscova, unde au murit 36 de persoane, a facut parte timp de trei luni din marina din Extremul Orient rus, inainte de a fi disponibilizat, sustine cotidianul Kommersant. Magomed Evloev, in virsta de 20 de ani si originar din Ingusetia, si-a efectuat stagiul militar in 2010 ca soldat de infanterie marina in Flota Pacificului din Vladivostok. El a facut parte din armata doar trei luni, inainte de a pleca in permisie pentru ca tatal lui era bolnav in Ingusetia, republica din Caucazul rus, vecina cu Cecenia. La scurt timp el a fost disponibilizat din motive de sanatate, din cauza unei lovituri la cap primite in copilarie si care s-a agravat. în timpul stagiului in marina, a primit ingrijiri pentru sinuzita si radiografiile cavitatilor sale nazale au permis indetificarea lui ca fiind autorul atentatului sinucigas de pe aeroportul Domodedovo din Moscova.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.