Internațional

Biserica straveche dezgropata in Israel

Ziarul de Vrancea
4 feb 2011 566 vizualizări
Ruinele edificiului - distrus probabil de un cutremur in secolul 7 - au fost aduse temporar la lumina de arheologi, dar vor fi acoperite in scurt timp la loc pentru conservarea lor

Arheologii evrei au anuntat descoperirea unei biserici vechi de 1500 de ani cu un mozaic de podea cu tematica zoologica conservat surprinzator de bine. Biserica descoperita pe dealurile din sud-vestul Ierusalimului a functionat intre secolele al V-lea si al VII-lea. Sapaturile au inceput dupa ce locul a fost identificat de niste hoti care l-au jefuit. Arheologii cred ca biserica a fost distrusa de un cutremur, iar de atunci amintirea ei s-a pierdut. Acum citeva luni insa politistii israelieni au observat un fragment de sculptura pe jumatate ingropat, in timp ce urmareau o banda ce efectua sapaturi ilegale in situri arheologice. Locul a fost imediat pus sub paza, iar ruinele au fost scoase la lumina cu multa grija de cercetatori, si nu de hoti, care cu siguranta ar fi distrus multe piese arheologice. Cercetarile au stabilit ca locasul de cult a fost construit pe fundatia unor edificii si mai vechi, datind probabil din primele secole ale erei crestine. Ruinele vor fi acoperite din nou cu pamint, pentru conservarea lor, pina se va stabili cum vor fi restaurate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.