Internațional

Violuri in masa in Congo

Ziarul de Vrancea
29 ian 2011 580 vizualizări
O grupare armata comite in mod repetat abuzuri sexuale asupra locuitorilor din estul Republicii Congo n victimele sint deopotriva barbati, femei si copii

Mai multi barbati inarmati au violat 60 de persoane in estul Republicii Congo in ultimele 10 zile, a anuntat ONU vineri, acesta fiind cel mai recent bilant intr-o serie de atacuri sexuale in masa din regiune, relateaza Reuters. Organizatia internationala Medicins Sans Frontiers a ingrijit 60 de persoane "" barbati, femei si copii, care au sustinut ca au fost violate in timpul atacurilor. "Sintem pe teren de putin timp, astfel ca este prea devreme sa stim cine a facut asta. Dar vom afla mai multe in zilele urmatoare," a declarat un purtator de cuvint al biroului ONU pentru afaceri umanitare. Mai multe grupari armate opereaza in estul Congo de la razboiul din 1998-2003, care a dus la moartea a 5 milioane de oameni, iar violenta sexuala a devenit o problema frecventa in regiune.

In ziua de Anul nou, 33 de femei au fost violate in orasele Fizi si Kivu de Sud, intr-un atac coordonat. Organizatia Natiunilor Unite a numit Republica Democratica Congo "capitala violurilor in lume", intrucit 15.000 de femei au fost molestate in estul tarii doar in anul 2009. Atacurile au avut loc in zonele considerate pro-guvernamentale, dar lipsite de protecttie armata sau politie, a declarat ONU.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.