Internațional

Afaceri de familie in Parlamentul European

Ziarul de Vrancea
22 ian 2011 494 vizualizări
Aproximativ 20 de eurodeputati si-au pus asistenti membri ai familiilor lor, desi regulile interzic acest lucru n numele lor nu au fost facute publice, singurul lucru care se stie despre ei fiind ca cei mai multI sint britanici si irlandezi

Un inalt oficial al Parlamentului European a recunoscut faptul ca aproximativ 20 de eurodeputati continua practica angajarii membrilor de familie ca asistenti europarlamentari, chestiune care a provocat iritarea mai multor membri ai colegislativului european, noteaza EUObserver.

Odinioara raspindita pe scara larga, aceasta practica a fost interzisa prin noile reguli privind statutul asistentilor europarlamentari, intrat in vigoare odata cu inceperea mandatului actualului PE, in iulie 2009. Totusi, o derogare de la noile norme le permite eurodeputatilor care au angajat membri ai familiilor lor inainte de iulie 2009 sa continue sa faca acest lucru pina in 2014. "Circa 20 de membri folosesc derogarea oferita de articolul 78(3)", se arata in raspunsul dat de secretarul general al PE, Klaus Welle, unor intrebari scrise venite din partea mai multor eurodeputati. Raspunsul lui Welle nu mentioneaza insa si despre ce eurodeputati este vorba. "Numele membrilor care fac uz de aceasta derogare nu pot fi facute publice ca urmare a prevederii de protejare a confidentialitatii informatiilor personale", se arata in raspunsul secretarului general al PE.

Potrivit unor surse europarlamentare, dintre cei aproape 20 de eurodeputati care fac uz de practica angajarii membrilor de familie ca asistenti parlamentari, cei mai multi sint din Marea Britanie si Irlanda. Mai multi eurodeputati s-au pronuntat deschis impotriva acestei practici.

"Marele meu regret este ca, desi plenul PE a decis sa nu mai permita o astfel de derogare, biroul PE a optat pentru mentinerea acestei exceptii\'\', a explicat eurodeputata Ingeborg Grassle. Din biroul PE fac parte presedintele Parlamentului European, cei 14 vicepresedinti si cinci chestori.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.