Internațional

Sud-coreenii au recuperat un vapor de la pirati

Ziarul de Vrancea
22 ian 2011 479 vizualizări
Fortele speciale ale marinei sud-coreene au eliberat vineri un cargou capturat saptamina trecuta de pirati somalezi, opt dintre acestia fiind ucisi în timpul operatiunii, a anuntat un purtator de cuvint al Statului Major de la Seul.

"Fortele noastre speciale au intervenit in aceasta dimineata pe nava Samho Jewelry, care fusese capturata, si au eliberat toti ostaticii", a declarat colonelul Lee Bung-Woo. Tancul chimic fusese capturat la 15 ianuarie in timp ce naviga intre Oman si India, in directia Sri Lanka. Seulul a anuntat duminica trimiterea unei nave de razboi in urmarirea cargoului. Operatiunea marinei sud-coreene a avut loc la 1.300 km nord-est de coasta somaleza. Capitanul tancului chimic a fost impuscat, dar viata sa nu este in pericol, a mai indicat purtatorul de cuvint sud-coreean.


Presedintele Chinei sustine ca femeile din tara sa nu sint obligate sa avorteze


Presedintele chinez a negat ca autoritatile chineze forteaza femei sa avorteze, in cadrul politicii unui singur copil, a explicat o parlamentara americana dupa ce s-a intilnit cu Hu Jintao, in prezent in vizita de stat in Statele Unite. Reprezentanta republicana Ileana Ros-Lehtinen, noul presedinte al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentantilor, a dat asigurari ca i-a transmis sefului statului chinez o lista detaliata de subiecte de preocupare referitoare la drepturile omului. "Dintre toate problemele pe care le-am abordat, singura la care domnul Hu a raspuns este cea privind practica chineza de avorturi fortate", a indicat reprezentanta Floridei dupa intilnirea sa cu presedintele chinez. "Am fost surprinsa ca el afirma ca o asemenea practica nu exista", a adaugat ea. începind din 1980, autoritatile chineze permit majoritatii cuplurilor sa nu aiba decit un singur copil.


Atac cu victime asupra angajatilor unei companii ungare in Pakistan


Sase persoane au fost ucise si alte doua au fost rapite, joi, in nord-vestul Pakistanului, in cursul unui atac comis de persoane inarmate asupra unor angajati ai filialei locale a companiei ungare de petrol si gaze MOL. Agresorii au atacat un convoi care ii ducea pe angajati acasa, dupa serviciu, omorindu-i pe doi dintre acestia si luindu-i ostatici pe alti doi. Patru dintre soldatii care escortau convoiul au fost de asemenea ucisi, potrivit agentiei de presa ungare. Angajatii ucisi lucrau pentru MOL Pakistan, filiala a companiei ungare.


Dupa Tunisia - Iordania?


Aproximativ 4.000 de persoane, potrivit politiei, au manifestat in calm, vineri, in Iordania, dupa rugaciune, pentru a protesta fata de viata scumpa si politica economica a Guvernului, in pofida anuntarii unor noi masuri sociale. La Amman, manifestantii au raspuns apelului islamistilor, sindicatelor profesionale si partidelor de stinga, in timp ce 1.400 de persoane, potrivit politiei, au manifestat la Zarka (nord-est) si Irbid (nord). "Nu opresiunii, da schimbarii", "Vrem libertate si justitie sociala", "Nu foamei care urmareste sa ne puna in genunchi", "Vrem un guvern de salvare nationala", se putea citi pe bannerele de la Amman. Manifestantii, care arborau drapele iordaniene si ale partidelor lor, scandau "Rifai, Rifai (premierul Samir Rifai) pleaca, poporul nu va ceda". Politia a distribuit apa si suc de fructe manifestantilor, inainte de inceperea marsului. Premierul, a carui demisie a fost ceruta de manifestanti recent, a afirmat joi ca problemele economice "dateaza de mai multi ani" si ca Guvernul sau "nu poate fi acuzat ca este responsabil de ele". Aceasta manifestatie impotriva vietii scumpe este a doua din regat de la inlaturarea presedintelui tunisian Zine El Abidine Ben Ali, in timp ce o noua reuniune a fost organizata duminica, tot de islamisti, in fata Parlamentului pentru a protesta fata de inflatie si politica economica a Guvernului. Circa 25 la suta dintre iordanieni traiesc sub pragul saraciei, potrivit unui studiu al Consiliului economic si social iordanian.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.