Internațional

Aglomeratie de pensii in sistemul public al SUA

Ziarul de Vrancea
20 ian 2011 570 vizualizări
Deficitul urias a determinat autoritatile sa mai vinda cite ceva din patrimoniu

Sistemul de pensii public din SUA se confrunta cu un deficit de 2.500 de miliarde de dolari, ce va forta autoritatile federale sa-si vinda o parte din bunuri si sa reduca anumite servicii, potrivit fostului presedinte al Fondului de pensii din New Jersey, citat de Financial Times.

Recesiunea severa din SUA a evidentiat ani de gestionare defectuoasa a finantelor, inclusiv o subfinantare cronica a fondurilor destinate pensiilor. "Statele se confrunta cu presiuni legate de costuri, mai ales din partea fondurilor de pensii si a Medicaid (programul de sanatate destinat saracilor)", a declarat Orin Kramer pentru FT. "Una dintre consecinte va fi intensificarea vinzarilor de bunuri si a privatizarii. Consecinta foarte nefericita este ca diverse «plase de siguranta» pentru cei mai vulnerabili cetateni vor fi reduse".

Kramer, un personaj cu greutate in Partidul Democrat si in continuare membru al consiliului de investitii care supervizeaza Fondul de pensii din New Jersey, a fost un critic deschis al modului in care sint contabilizate pensiile publice, ce permite calcularea mediei intre cistigurile din investitii si pierderi pe un numar de ani printr-un proces denumit "smoothing".

Folosind date provenite de la state, Pew Center on the States, un grup de cercetare, a apreciat ca gaura de finantare pentru pensii, asigurarile de sanatate si alte beneficii, precum asigurarile de viata, era de cel putin 1.000 miliarde de dolari la finalul anului fiscal 2008.

Chris Christie, guvernatorul republican din New Jersey, a afirmat in discursul sau despre starea statului de saptamina trecuta ca, fara o reforma, asa-numita responsabilitate nefinantata (unfunded liability) a sistemului de pensii al statului va creste de la 54 de miliarde de dolari, in prezent, la 183 de miliarde, in urmatorii 30 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.