Internațional

Sirbii refac podul lui Apolodor peste Dunare

Ziarul de Vrancea
20 ian 2011 539 vizualizări
Autoritatile sirbe vor ca pina in 2012 sa realizeze o holograma care se vrea o replica a podului pe care Apolodor din Damasc l-a construit acum peste 1.900 de ani pe Dunare, inaintea invaziei romane in Dacia

Proiectul Serbiei este sustinut de BEI si alte banci europene si se doreste ca pina la anul sit-urile romane din tara vecina sa fie modernizate si puse in valoare dupa investitii de 13 milioane euro. Despre proiect s-a mai scris si in anii trecuti, ca fiind vorba de o colaborare transfrontaliera intre Drobeta si orasul sirb Kladovo. Miomir Korac, directorul proiectului spune ca pina in 2012 ar trebui sa existe o proiectie holografica a podului care sa reprezinte o replica de 150-200 metri lungime, mult mai scurta decit podul original care avea 1,6 km lungime. Ideea este ca pe Dunare sa fie instalate pompe care vor propulsa in aer picaturi de apa pe care sa fie proiectata, cu ajutorul laserelor, imaginea podului. Korac a precizat ca proiectia va fi realizata doar pe malul sirbesc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.