Internațional

Australia sub potop

Ziarul de Vrancea
12 ian 2011 461 vizualizări
Brisbane, al treilea mare oras de pe continent, a fost evacuat partial n 11 persoane au murit, intre care doi copii, si 72 sint date disparute in inundatiile care au ravasit nord-estul Australiei

Autoritatile au inceput ieri o evacuare partiala a locuitorilor din Brisbane, al treilea oras cel mai populat din Australia, stat lovit de cele mai puternice inundatii in ultimii 50 de ani. Bilantul provizoriu al victimelor inundatiilor, reactualizat ieri, consemneaza 11 morti, intre care doi copii, plus 72 de persoane declarate disparute.

Puternicele inundatii din nord-estul Australiei au la origine furtuna tropicala "Tasha". Noi ploi torentiale in timpul week-end-ului (pina la 30 cm de apa in unele locuri in mai putin de 24 de ore) au provocat cresteri bruste ale nivelului apelor luni si un torent de apa a inghitit strazile localitatii Toowoomba, situata la 130 km vest de Brisbane, capitala statului Queensland.

Primarul din Brisbane, Campbell Newman a spus ca sint amenintate de inundatii circa 6.500 de imobile, in principal in centrul orasului. Marile cladiri de birouri au fost deja evacuate, de asemenea, autoturismele din parcari. Conform previziunilor meteorologice, virful potopului este asteptat pentru joi, deoarece se estimeaza ca va continua sa ploua pina vineri.

în acelasi timp, dupa cum relateaza Agerpres, sub amenintarea apelor sint 32 de suburbii ale Brisbane. Expertii se tem ca inundatiile actuale ar putea fi mai grave decit cele de acum 35 de ani, cind la Brisbane au fost inundate 6.700 de case.

La iesirea din Brisbane s-au format blocaje in trafic, locuitorii inspaimintati incearca sa paraseasca orasul de 2 milioane de locuitori. Potrivit BBC, albia riului care traverseaza Brisbane a crescut cu 8 metri si s-a revarsat, izolind cartiere intregi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.