Internațional

WikiLeaks sta prost cu banii

Ziarul de Vrancea
11 ian 2011 385 vizualizări
Site-ul WikiLeaks se confrunta cu dificultati financiare, pierzind peste 480.000 de euro pe saptamina din momentul in care a inceput sa publice telegramele diplomatiei americane, a afirmat fondatorul site-ului, Julian Assange, intr-un interviu acordat ziarelor elvetiene la Tribune si 24 heures.

"Pierdem peste 600.000 de franci (480.438 euro) pe saptamina de la inceputul difuzarii telegramelor diplomatice. Pentru a ne continua activitatile va trebui, de o maniera sau alta, sa recuperam acesti bani", a precizat el. Australianul, care este in prezent eliberat conditionat in Marea Britanie, asteapta rezultatul unui proces de extradare spre Suedia, unde este cautat pentru "agresiuni sexuale". Data procesului urmeaza sa fie fixata in cadrul unei audieri care va avea loc astazi, la Londra. La rindul sau, Washingtonul ia in calcul urmarirea acestuia pentru spionaj. Julian Assange a recunoscut, intr-un interviu acordat la finele lui decembrie pentru Sunday Times, ca dificultatile financiare l-au impins sa semneze un contract pentru autobiografia sa. "Nu vreau sa scriu aceasta carte, dar trebuie sa o fac", afirmase el, adaugind ca a cheltuit deja peste 200.000 de lire in contul procesului sau.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.