Internațional

Gheata a paralizat capitala Germaniei

Ziarul de Vrancea
7 ian 2011 505 vizualizări
Departamentul de pompieri din Berlin a declarat ieri stare de urgenta in capitala germana dupa ce mai mult de 180 de persoane s-au ranit cazind pe gheata. Aeroporturile din capitala Germaniei au fost nevoite sa anuleze numeroase zboruri. Pompierii au afirmat ca au primit cu 50% mai multe solicitari de interventie si de ajutorare a persoanelor ranite decit se inregistreaza intr-o zi obisnuita. Transportul public din Berlin a fost afectat in timpul orelor de virf de dimineata, iar pietonii au fost nevoiti sa foloseasca soselele pentru a nu aluneca pe trotuarele acoperite cu gheata.

Inainte de inceperea retragerii, Pentagonul trimite inca 1400 de militari in Afganistan


Statele Unite ale Americii (SUA) intentioneaza sa trimita un contingent suplimentar de 1.400 de puscasi marini in Afganistan pentru marirea fortelor sale de lupta inainte de reluarea operatiunilor in primavara. SUA, care au condus in 2001 o coalitie internationala cu scopul inlaturarii de la putere pe talibani, are in Afganistan circa 100.000 de soldati, iar presedintele Barack Obama este presat de opinia publica sa obtina rezultate in teatrul de operatiuni pentru a incepe retragerea in acest an, asa cum a promis. "Batalionul de puscasi marini ar putea ajunge in teatrul de operatiuni la mijlocul lunii ianuarie. Fortele vor fi desfasurate in primul rind in sud, in jurul Kandahar, unde SUA au concentrat trupe in ultimele luni", scrie Wall Street Journal, care citeaza oficiali sub protectia anonimatului. Talibanii sint la cel mai inalt nivel operational de cind au fost inlaturati de la putere, desi actiunile impotriva insurgentilor s-au intensificat din 2008. Peste 700 de soldati straini au fost ucisi in Afganistan anul trecut, iar numarul victimelor in rindul civililor a ajuns la un nivel record.


Seisme in serie in Chile


Nu mai putin de 15 cutremure de intensitate diferita au zguduit in decurs de 24 de ore centrul si sudul statului Chile, fara sa existe victime sau pagube materiale. Potrivit informatiei oferite de Institutul de Geofizica din cadrul Universitatii Chiliene, din cele 15 cutremure, numai trei au avut o magnitudine de peste 4 grade pe scara Richter, cel mai mare fiind de 4,4 grade.


Tentativa de deturnare a unui avion turcesc de pasageri


Un pasager turc intr-un avion al companiei Turkish Airlines, care zbura pe ruta Oslo-Istanbul, a incercat miercuri seara sa deturneze aparatul afirmind ca are o bomba asupra lui, dar a fost imobilizat de alti pasageri. Suspectul - Cuma Yasar, de origine kurda - s-a indreptat spre cabina pilotilor in avionul Boeing 737-800 cu mai putin de o ora inainte de aterizare, sustinind ca are asupra lui o bomba. El a cerut - in van - ca aparatul cu 59 de pasageri la bord sa se intoarca la Oslo. Dupa de a fost imobilizat, avionul a aterizat fara alte probleme pe aeroportul international Ataturk din Istanbul. Yasar a fost arestat de politisti, care nu au gasit asupra lui nici un dispozitiv exploziv. Anchetatorii au constatat ca Yasar sufera de tulburari psihice. Intentia de deturnare pare sa fi fost provocata de faptul ca Norvegia a respins de mai multe ori cererea sa de azil, a anuntat ieri un cotidian norvegian citindu-l pe unul dintre prietenii sai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.