Internațional

2011 este anul in care vom fi 7 miliarde

Ziarul de Vrancea
5 ian 2011 439 vizualizări
La jumatatea acestui secol, populatia planetei va ajunge la 9 miliarde n cel mai mare ritm de crestere demografica este in Africa n continentul isi va dubla numarul de locuitori pina in 2050

în anul 2011, populatia planetei va depasi 7 miliarde de oameni si, potrivit estimarilor ONU, la jumatatea acestui secol pe Terra vor trai 9 miliarde de oameni, informeaza cotidianul spaniol El Mundo, citat de Agerpres. Unii experti sint de parere ca, in ritmul actual de crestere a populatiei globale, Pamintul va ajunge in pragul colapsului, desi tot mai multi sustin ca nu este vorba de o problema de suprapopulare, ci mai degraba de un consum tot mai intens al resurselor naturale, care sint limitate.

între cei care readuc in discutie, in prezent, vechile teorii ale lui Thomas Malthus se numara si Fundatia pentru Populatia Mondiala (DSW, conform siglei in limba germana - n.r.). în tratatul sau din 1798, Malthus avertiza ca populatia creste mai repede decit resursele si, din acest motiv, vor izbucni razboaie, epidemii si foamete.

într-un raport prezentat la Hanovra, DSW a amintit in aceasta saptamina ca in fiecare secunda se nasc 2,6 copii si a subliniat ca 82% din aceasta populatie traieste in tari in curs de dezvoltare, iar Africa este continentul cu cel mai mare ritm de crestere demografica. De altfel, se prognozeaza ca populatia africana va ajunge la doua miliarde catre 2050, dublu fata de 2010. "Majoritatea tarilor africane nu mai produc suficient pentru locuitorii lor. Saracia din Africa subsahariana s-ar reduce cu o cincime daca s-ar putea evita sarcinile nedorite", mentioneaza DSW intr-un comunicat. Directoarea fundatiei, Renate Bähr, merge chiar mai departe. "Astazi, 75 de milioane de femei din tarile emergente au sarcini nedorite deoarece nu au informatii despre contraceptie. Daca vrem sa luptam impotriva saraciei, trebuie sa evitam aceste sarcini", spune ea. Totusi, datele demografice arata deopotriva ca ritmul de crestere a populatiei mondiale s-a redus cu peste 40% din anii \'70 ai secolului trecut, Europa fiind continentul in care se inregistreaza cele mai mari scaderi demografice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.