Internațional

Un nou accident sechestreaza la sol avioanele rusesti de pasageri

Ziarul de Vrancea
3 ian 2011 434 vizualizări
Un Tupolev-154, acelasi model ca aparatul presedintiei poloneze care s-a prabusit anul trecut la Smolensk, a luat foc la decolare pe un aeroport din Siberia n trei din cei 116 pasageri si-au pierdut viata

Agentia federala rusa pentru transporturi se pregateste sa recomande interzicerea zborurilor avioanelor de tip Tupolev-154B, dupa un nou accident al unui aparat de acest tip. "Directorul Rostransnadzor (Agentia de transporturi), Ghenadi Kurvenkov, a anuntat acest lucru in cadrul unei reuniuni cu ministrul Transporturilor, Igor Levitin", a afirmat ieri o "sursa informata" pentru agentia oficiala Itar-Tass, precizind ca documentele in acest sens sint in curs de pregatire.

Un avion Tu-154B al companiei Kolavia, cu 116 pasageri si opt membri ai echipajului la bord, a luat foc simbata, in timp ce rula pe pista aeroportului din Surgut, inainte de a decola catre Moscova. Trei persoane au murit si circa 40 au fost ranite in timpul catastrofei - intre acestea din urma aflindu-se toti membrii echipajului.

Aparatul Tu-154B este principala versiune a avionului Tu-154, care a cunoscut in ultimii ani numeroase accidente. La 10 aprilie 2010, presedintele polonez Lech Kaczynski si zeci de oficiali de rang inalt ai tarii au fost ucisi in accidentul avionului Tu-154 al presedintiei poloneze, in apropiere de Smolensk, in vestul Rusiei, care a provocat moartea tuturor celor 96 de persoane aflate la bord.

La 5 decembrie, un Tu-154 a iesit de pe pista dupa aterizarea la Moscova, provocind moartea a doua persoane si ranirea citorva zeci. La 9.000 de metri altitudine, doua motoare ale avionului, generatorul si sistemele de navigatie s-au defectat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.