Internațional

Iarna grea tine la sol mii de curse aeriene in Rusia si Statele Unite

Ziarul de Vrancea
30 dec 2010 475 vizualizări
Pe aeroporturile din Moscova peste 6000 de persoane erau blocate n disperarea pasagerilor a dus la agresarea functionarilor n in cealalta parte a globului, furtuna violenta care a lovit estul SUA a determinat suspendarea a aproape 10.000 de zboruri si a mult mai multe planuri de vacanta

Peste 6.500 de persoane continuau si ieri dimineata sa fie blocate pe aeroporturile Seremetievo si Domodedovo din Moscova din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Dupa ploaia de gheata, care a afectat Moscova si regiunea din jurul capitalei ruse in ultimele zile, meteorologii anuntau aparitia viscolului pentru ieri seara si temperaturi scazute.

"Situatia ramine extrem de complexa. Pe aeroportul Seremetievo sint retinute 52 de curse, cu care ar trebui sa zboare 5280 de pasageri, intre care 158 de copii. în Domodedovo au fost aminate 11 zboruri, iar in terminale se afla 1200 de persoane, intre care 64 de copii" - preciza ieri un responsabil din Ministerul rus al Transporturilor.

în urma revoltelor de luni si marti de pe cele doua aeroporturi, cind pasageri nemultumiti au agresat citiva reprezentanti ai companiei aeriene Aeroflot, fortele de ordine au mobilizat aproximativ 850 de politisti sa asigure ordinea publica la cele doua aeroporturi.


Moscova, sub asediul iernii


Serviciul meteorologic al Rusiei prevedea inca de ieri o inrautatire a vremii, cu viscol, ninsoare si polei la Moscova si in regiunea capitalei ruse. Viteza vintului va atinge in unele locuri 65 km pe ora. Vremea rea se va mentine si in zilele urmatoare, astfel incat mii de rusi risca sa-si petreaca Revelionul in aeroport.

Primaria Moscovei a mobilizat aproape 15.000 de vehicule de deszapezire, pentru a degaja orasul dupa caderile masive de zapada din ultimele zile. "Aproape 15.000 de unitati tehnice, inclusiv 5.000 de camioane, actioneaza pentru eliminarea consecintelor intemperiilor", a declarat viceprimarul Viktor Biriukov. El a adaugat ca aproximativ 8.000 de copaci, doboriti de zapada si inghet, au fost taiati si transportati in afara orasului. La sfirsitul saptaminii trecute, ploaia inghetata a afectat mai multe zone din centrul Rusiei, unde peste 400.000 de locuitori au avut de suferit in urma unor pene de curent.


Si la americani e jale: aproape 10.000 de curse aeriene anulate incepind de simbata


Aproape 10.000 de curse aeriene au fost anulate si mii de pasageri au ramas blocati, dupa ce o furtuna de zapada a afectat o mare parte din nord-estul Statelor Unite, la sfirsitul saptaminii trecute. Reprezentanti ai companiilor aeriene AirTran, American, Continental, Delta Air Lines, JetBlue, United, U.S. Airways, Spirit si Southwest au anuntat anularea in total a cel putin 9.726 de calatorii, din cauza vremii, incepand de sambata trecuta. Dintre acestea, cel putin 1.335 de zboruri au fost anulate marti, in timp ce aeroporturi importante din intreaga regiune au inceput sa revina la normal. "Cu toate anularile si intirzierile, vor fi necesare doua sau trei zile pina la normalizarea programului companiilor aeriene", a spus Thomas Bosco, director general la Aeroportul LaGuardia din New York. Marti seara, acest aeroport opera mult sub normalul de 70 de curse aeriene pe ora, a precizat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.