Internațional

Bulgaria si Albania, printre recomandarile de vacanta ale CNN pentru 2011

Ziarul de Vrancea
30 dec 2010 483 vizualizări
Postul american de televiziune CNN a plasat Bulgaria pe locul 9 în topul destinatiilor turistice globale în 2011.

Pe baza recomandarilor a trei experti in calatorii, Robert Reid, de la Lonely Planet, Pauline Frommer, creatoarea ghidurilor cu acelasi nume, si Martin Rapp, de la agentia Altour, CNN plaseaza Bulgaria pe locul 9 in topul destinatiilor turistice globale in 2011, dupa New York, Noua Zeelanda, fluviul Amazon din Peru, Barcelona, Norvegia, Albania, Japonia si Guatemala. Bulgaria a fost recomandata de Robert Reid, care a scos in evidenta litoralul bulgaresc al Marii Negre, pentru pasionatii de plaja din timpul verii si cei de schi, iarna. "Mi-a placut sa calatoresc in Bulgaria. Este frumos si nu e prea mult trafic. Pare foarte sigur", sustine Reid, care a vizitat Bulgaria intr-un automobil din era sovietica, Moskvici, din 1972, pe care l-a cumparat cu 500 de dolari. Reid a recomandat vizitarea vechii capitale Veliko Tarnovo si ruinele romane din pitorescul oras Plovdiv.


Ambasadorul SUA in Republica Moldova, fata in fata cu Igor Smirnov, la Tiraspol


Liderul transnistrean Igor Smirnov a discutat luni la Tiraspol cu ambasadorul SUA in Republica Moldova, Asif Chaudhry, despre situatia actuala in relatiile dintre cele doua maluri ale Nistrului si perspectivele reluarii negocierilor in format "5^2", relateaza Timpul in editia online. Ambasadorul american s-a interesat si de soarta ziaristului Ernest Vardanean, condamnat la 15 ani de detentie "pentru spionaj" in favoarea Republicii Moldova. Smirnov a mentionat faptul ca Vardanean i s-a adresat cu "o cerere de gratiere si ca ea va fi discutata de o comisie". Potrivit agentiei Olvia pres, discutia a vizat si intensificarea sprijinului oferit de Statele Unite populatiei din regiune, in special in domeniile culturii si invatamintului.


Cinci arestari au salvat un ziar danez de un atac terorist iminent


Cinci persoane, banuite ca pregateau un atac terorist asupra ziarului danez Jyllands-Posten, au fost arestate la Copenhaga, au anuntat, ieri, serviciile de informatii daneze (PET). PET precizeaza ca tinta atacului era sediul cotidianului Jyllands-Posten, vizat de numeroase amenintari. "Arestarile au impiedicat producerea unui atac terorist iminent, al carui plan prevedea ca unul sau mai multi dintre suspecti (...) sa patrunda in sediul Jyllands-Posten si sa ucida cit mai multe persoane", a declarat directorul PET, Jacob Scharf. Cotidianul danez a provocat controverse si un val de proteste in tarile musulmane dupa ce a publicat, in 2005, un set de caricaturi cu profetul Mahomed.


A murit primul donator de organe


Un barbat care a donat un rinichi fratelui sau geaman, cu 56 de ani in urma, in urma unei interventii chirurgicale considerata premiera la acea vreme, a murit luni la un centru de reabilitare din statul american Maine, la virsta de 79 de ani. Starea sa de sanatate s-a deteriorat dupa ce fusese operat pe cord, in octombrie. Pe 23 decembrie 1954, Ronald Lee Herrick a donat un rinichi care i-a fost transplantat fratelui sau, Richard. Din cauza ca erau gemeni, nu a existat riscul respingerii organului transplantat. Operatia reusita este considerata prima de acest fel din istorie, iar cel care a condus echipa de medici, dr. Joseph Murray, a fost distins cu premiul Nobel. In ceea ce il priveste, Richard a mai trait opt ani cu rinichiul fratelui sau.


Medvedev, foc si para dupa esecul plasarii pe orbita a unor sateliti


Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a concediat doi oficiali de rang inalt din industria spatiala si l-a criticat pe directorul Agentiei spatiale ruse dupa esecul plasarii pe orbita, la inceputul lui decembrie, a trei sateliti de comunicare. Vicepresedintele conglomeratului spatial RKK Energia, Viaceslav Filin, si vicepresedintele Agentiei spatiale ruse (Roskosmos), Viktor Remisevski, au fost concediati, in timp ce directorul Roskosmos, Anatoli Perminov, a fost mustrat. Cei trei sateliti lansati la 5 decembrie de o racheta rusa Proton au cazut in Oceanul Pacific dupa esecul plasarii lor pe orbita. Pierderea acestor sateliti ai sistemului de comunicare rus Glonass a fost cauzata de o supraincarcare cu carburant a lansatorului Proton, potrivit comisiei de ancheta. Sistemul Glonass a fost creat de complexul militaro-industrial sovietic in anii \'80. Rusia a decis sa dezvolte acest program in sfera civila, pentru a concura sistemul american GPS si viitorul program european Galileo.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.