Internațional

Cum devin aeroporturile europene dormitoare

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 539 vizualizări
Terminalul 2F al aeroportului Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost transformat în dormitor cu o zi înainte de Craciun, din cauza ninsorii care afecteaza aceasta regiune

întinsi pe banchete, unii pasageri, acoperindu-si ochii sau capul cu paturile, incearca sa se odihneasca, in timp ce altii prefera locuri mai izolate, in apropierea toaletelor, cautind o urma de intimitate. Al treilea val de ninsori si frig din luna decembrie in nordul Frantei a generat haos pe cel de-al treilea aeroport european, jumatate din zboruri fiind anulate si mii de pasageri fiind blocati cel putin pina vineri, in Ajunul Craciunului. Agentii de securitate au amplasat zeci de paturi de campanie pentru calatori in aeroport. Inconjurata de doua persoane care dorm profund, Anna Marina Patruno, nu reuseste sa adoarma. "Avionul meu trebuia sa decoleze la ora 19.20 catre Venetia dar a fost anulat. Nu mi-au spus de ce. Daca totul merge bine, sper sa pot lua zborul de la 07.00", afirma o italianca in virsta de 48 de ani, care a fost la Paris in interes de serviciu. La citiva metri departare, Zakaria Talhaoui, in virsta de 29 de ani, cauta un medic. Sotia sa, Malika, este insarcinata in sase luni si jumatate si o doare burta. "Sintem aici de joi dimineata. Ni s-a spus ca sintem pe lista de asteptare si ca am putea sa prindem un zbor dar fara sa ne spuna un orar precis. Este inadmisibil!", declara un locuitor din regiunea pariziana care urmeaza sa mearga la Casablanca, in Maroc, pentru casatoria fratelui sau. "Toata lumea arunca responsabilitatea, compania, conducerea aeroportului. Ne-au pus pe drumuri toata ziua in aeroport fara sa ia in considerare faptul ca sint insarcinata", protesteaza tinara lui sotie, in virsta de 25 de ani, cu lacrimi in ochi. Lui Marco Ricci, in virsta de 48 de ani, nu ii vina sa creada ceea ce vede. "Nu inteleg, am plecat din Manchester (joi) dupa-amiaza, cu intarziere desigur, dar era multa zapada. Aici este mult mai putina, dar multe zboruri sint anulate", sustine acest italian, care locuieste in tara Galilor si spera sa isi petreaca sarbatorile de iarna la Milano.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.