Internațional

Assange se teme ca va fi asasinat

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 454 vizualizări
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat ca are "sanse mari" sa fie ucis într-o închisoare americana daca va fi extradat în Statele Unite pentru spionaj

Intr-un interviu acordat cotidianul The Guardian, Assange a apreciat ca daca Statele Unite vor reusi sa obtina extradarea lui pentru a-l incarcera, are "sanse mari" sa fie asasinat in inchisoare "in stilul Jack Ruby". Ruby l-a asasinat pe Lee Harvey Oswald la 24 noiembrie 1963, la doua zile dupa ce Oswald a fost arestat pentru asasinarea presedintelui Kennedy. Australianul, care beneficiaza in prezent de un regim de libertate conditionata in Marea Britanie, este amenintat de o extradare in Suedia pentru "agresiuni sexuale". La rindul sau, Washingtonul intentioneaza sa il aduca in fata justitiei pentru spionaj dupa difuzarea de catre WikiLeaks a mii de note diplomatice americane. Arestat la 7 decembrie la Londra, in virtutea unui mandat de arestare european emis de autoritatile suedeze, Julian Assange a petrecut in total noua zile in arest. Audierea privind eventuala sa extradare in Suedia va incepe la 7 februarie. Dar aceasta ar putea dura mai multe luni, din cauza numeroaselor apeluri posibile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.