Internațional

Masacru in Pakistan dupa un atentat sinucigas

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 443 vizualizări
cel putin 41 de persoane au fost ucise dupa o deflagratie terorista intr-un centru de distribuire a alimentelor

Peste 80 de persoane au fost ucise simbata in Pakistan intr-un atentat sinucigas comis intr-un centru de distribuire a alimentelor apartinind Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU si o serie de raiduri desfasurate de elicoptere intr-o alta zona tribala a tarii. "Cel putin 41 de persoane au fost ucise si peste 60 ranite intr-un atentat sinucigas" comis impotriva unui centru de distribuire a hranei din Khar, principalul oras din districtul tribal Bajaur, a declarat un oficial din cadrul adminsitratiei locale, Sohail Khan. Oficialii au oferit versiuni contradictorii asupra desfasurarii atentatului. Astfel, unii dintre ei sustin ca autorul era o femeie, din corpul careia a fost gasit un picior, in timp ce altii afirma ca era vorba despre un barbat imbracat in burqa. Administratia locala a impus restrictii de circulatie pina la noi ordine, in timp ce fortele de securitate patrulau pe strazi si investigau incidentul. Bajaur este un district tribal din nord-vestul Pakistanului, unul dintre bastioanele rebelilor talibani si unul dintre principalele sanctuare ale aliatilor lor din Al-Qaida, precum si o baza a talibanilor afgani. Aceste zone tribale adapostesc in principal combatanti ai Miscarii talibanilor pakistanezi (TTP), care a decretat in vara lui 2007 jihad Islamabadului pentru ca sustine "razboiul impotriva terorismului" al Washingtonului. Pe de alta parte, cel putin 40 de insurgenti au fost ucisi in timpul unor raiduri desfasurate simbata de fortele de securitate pakistaneze cu sprijinul elicopterelor in districtul tribal Mohmand, de la granita cu Afganistanul. Aceasta operatiune a fost decisa ca masura de represalii la un atac al insurgentilor comis vineri impotriva a sapte posturi de control in care au murit 11 membri ai fortelor paramilitare pakistaneze si cel putin 24 de insurgenti. "De ieri, fortele de securitate pakistaneze, cu sprijinul elicopterelor de lupta au desfasurat operatiuni impotriva ascunzatorilor insurgentilor si au ucis 40 de persoane", a declarat Amjad Ali Khan, un oficial de rang inalt din Mohmand. Oficiali din cadrul fortelor de securitate si armatei au confirmat aceasta cifra, précisind ca raidurile au fost desfasurate in satele Baizai si Lakro.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.