Internațional

Aeroporturile europene se dezgheata

Ziarul de Vrancea
21 dec 2010 442 vizualizări
Pasagerii blocati la Londra si Paris au putut sa plece, in schimb cei de la Bruxelles au dat peste alta belea: aeroportul nu mai avea aseara solutie pentru curatarea avioanelor de gheata

Mii de pasageri erau blocati si ieri pe aeroporturile din Europa, mai ales pe cele din Londra si Paris, din cauza ninsorilor care au dezorganizat traficul aerian pe continent chiar inaintea plecarii in vacanta de Craciun. La Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam, Paris sau Londra, numerosi calatori si-au petrecut cea de-a doua noapte in aerogari, unde au fost instalate saltele si paturi de campanie si au fost distribuite paturi.

La Bruxelles, nu ninsoarea este vinovata pentru mentinerea avioanelor la sol, ci lipsa lichidului de degivrare (curatare de gheata) pentru avioane. Un purtator de cuvint al aeroportului a precizat ca reaprovizionarea nu se va putea face pina "miercuri dimineata". Furnizorul aeroportului, care isi are sediul in Franta, nu mai primeste componentele necesare fabricarii lichidului deoarece, in urma ninsorilor, au fost impuse interdictii de circulatie camioanelor, a explicat el. In schimb, "aeroportul ramine deschis" pentru avioanele care vor sa aterizeze.

în Marea Britanie, mii de pasageri au ramas blocati pina ieri in aeroporturi. Responsabilii aeroportului Heathrow, cel mai mare din lume in ce priveste traficul de calatori, au anuntat ca intirzierile si anularile de curse vor continua in zilele urmatoare.

Pe aeroporturile din Paris, in jur de 13.000 de pasageri asteptau inca, duminica seara, ca avioanele lor sa decoleze, si intre 5.000 si 6.000 urmau sa petreaca noaptea pe Roissy, unde situatia a inceput abia de ieri sa reintre in normal.

La Frankfurt, unde pistele au fost deschise alternativ, mai mult de 540 de zboruri au fost anulate.

Traficul rutier si transporturile feroviare au fost, la rindul lor, afectate, mai ales in sud-estul Angliei. Sase trenuri Eurostar care faceau legatura cu Franta si Belgia au fost anulate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.