Internațional

Tarile din vestul Europei, ingropate sub zapada

Ziarul de Vrancea
20 dec 2010 441 vizualizări
Caderi masive de zapada si temperaturi sub zero grade Celsius au dat peste cap in acest sfirsit de saptamina transporturile europene, autoritatile din mai multe tari fiind nevoite sa închida autostrazi si sa anuleze curse aeriene si trenuri.

Cele mai mari probleme le pune traficul aerian, iar refuzul Aeroportului Heathrow din Londra de a mai primi zboruri a provocat un efect de domino care a afectat zborurile de pe intregul continent. Dupa ce simbata a inchis toate pistele, Heathrow, aeroportul cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, a permis ieri decolarea a numai sapte aeronave, patru pe distanta scurta si trei pe distanta mare.

Din acest motiv, dar si pentru ca nici aeroportul Gatwick nu a functionat la parametrii normali, mii de pasageri au fost nevoiti sa-si petreaca noaptea de simbata spre duminica pe principalele aeroporturi londoneze. Sute de mii de britanici ar fi trebuit sa calatoreasca in afara tarii, potrivit agentiei de turism Abta, care apreciaza ca patru milioane de cetateni britanici intentioneaza sa-si petreaca Craciunul pe alte meleaguri.


Cursele Tarom n-au putut ajunge la Londra nici simbata, nici duminica


Aeroporturile Standsted, Luton si London City, care deservesc capitala Londra, precum si aeroporturile din Aberden, Birmingham, Bristol si Southampton si-au anulat zboruri sau au inregistrat intirzieri foarte mari.

Si Tarom a anulat cursa programata pentru ieri pe ruta Bucuresti-Londra si retur, in vreme ce cursa de simbata a aterizat la Bruxelles.

Cursele de cai si zeci de partide de fotbal din Anglia si Scotia au fost anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile, inclusiv mult-asteptatul meci dintre Chelsea si Manchester United.


Probleme mari pe aeroporturile din Frankfurt si Paris


Si aeroportul german Frankfurt a anulat ieri dimineata 490 de zboruri din cauza frigului. Pistele erau totusi tinute deschise alternativ, desi se astepta o inrautatire a vremii, cu noi caderi de zapada, ceea ce punea in pericol alte zboruri din cele 1.329 care ar fi trebuit operate intr-o zi de duminica. Sute de pasageri si-au petrecut noaptea in aeroport, unii dintre ei pentru a doua noapte consecutiv, iar centrul de tranzit a fost plin. Au fost instalate paturi de campanie in terminale, pentru pasagerii blocati.

Caderile masive de zapada au acoperit si Parisul - o raritate care s-a repetat totusi de citeva ori in ultimele saptamini pe fondul unei ierni neobisnuit de reci. Un sfert din zboruri au fost anulate pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle pina ieri dupa-amiaza. înaintea inchiderii a patru piste, cursele cu plecare si sosire de pe Roissy Charles de Gaulle inregistrau intirzieri cuprinse intre 30 de minute si o ora. Traficul terestru a fost si el puternic afectat din cauza ninsorilor, Guvernul cerind francezilor sa nu foloseasca masinile decit in caz de absoluta necesitate, sa-si echipeze autovehiculele cu lanturi si cu pneuri de iarna si sa ia cu ei provizii si paturi. In Paris traficul mijloacelor publice de transport era aproape inexistent.

Afectate au fost si Belgia, in mai mica masura, si Olanda, unde aeroportul international Schiphol a inregistrat zeci de zboruri anulate, in timp ce traficul auto a fost grav afectat. Vremea rea a determinat Asociatia olandeza de fotbal sa anuleze derby-ul dintre Ajax si Feyenoord.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.