Internațional

Moldovenii au renumarat degeaba voturile

Ziarul de Vrancea
20 dec 2010 446 vizualizări
Renumararea voturilor acordate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie din Republica Moldova, la cererea Partidului Comunistilor, nu a modificat rezultatele alegerilor, fiind înregistrate schimbari neesentiale, de ordinal sutelor de voturi.

Astfel, s-au gasit cu 308 voturi mai mult pentru Partidul Comunistilor si cu 227 mai putin pentru Partidul Democrat, 112 pentru Partidul Liberal Democrat si 98 pentru Partidul Liberal. De asemenea, in urma renumararii s-a stabilit ca la alegeri au participat cu 107 cetateni mai mult decit se anuntase initial, rata de participare fiind de 63,37%, sau 1,733 milioane de persoane. Diferenta de cifre a fost cauzata in special de o eroare comisa la 28 noiembrie la o sectie de votare dintr-o localitate din raionul Soroca, unde au fost incurcate buletinele. Daca nu ar fi existat aceasta, atunci diferenta in urma renumararii ar fi fost de ordinal zecilor, a declarat secretarul CEC, Iurie Ciocan, care a anuntat ca Procuratura a deschis un dosar penal pe acest caz. Partidele ramin, asadar, cu numarul de mandate anuntat imediat dupa alegeri: comunistii 42, liberal-democratii 32, democratii 15 si liberalii 12.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.