Internațional

Basescu: Actiunea Wikileaks a facut mult rau lumii

Ziarul de Vrancea
15 dec 2010 402 vizualizări
presedintele nu a argumentat in ce consta "raul", spunind doar ca "secretele statelor nu pot fi subiecte de presa" n intre timp, un nou portal promite dezvaluiri despre secretele institutiilor europene

Presedintele Traian Basescu a declarat, aseara, intr-o conferinta de presa, intrebat ce opinie are despre fenomenul Wikileaks, ca actiunea condusa de Julian Assange "a facut mult rau lumii". "Poate fi si parte a libertatii de exprimare, pe de-o parte, dar, pe de alta parte, secretele statelor nu pot fi subiecte de presa", a spus Basescu. Seful statului a continuat, aratind ca, in opinia sa, chiar "respectind dreptul la lbera exprimare", "actiunea Wikileaks a facut rau lumii". "Mult rau lumii", a accentuat seful statului, dupa o tacere de citeva secunde.


Assange eliberat


Un judecator britanic a ordonat ieri eliberarea conditionata a lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, arestat la 7 decembrie la Londra, in baza unui mandat de arestare european emis de Suedia. Potrivit judecatorului londonez, Assange trebuie sa se conformeze unor conditii stricte, pina la urmatoare audiere, care va avea loc la 11 ianuarie. Procurorii suedezi au emis un mandat de arestare pe numele lui, suspectat de "viol, agresiune sexuala si coercitie" fata de doua femei, agresiuni prezumtive comise in august 2010, acuzatii pe care australianul le neaga. Potrivit avocatilor sai, el va contesta cererea de extradare inaintata de Suedia.


A fost inaugurat si Brusselsleaks.com, pentru secretele UE


Un site, Brusselsleaks.com, care promite sa dezvaluie secretele institutiilor europene si influenta grupurilor de lobby a fost creat in acesta saptamina la Bruxelles, dupa succesul inregistrat de WikiLeaks. Nici o dezvaluire stinjenitoare nu a afectat insa microcosmosul de la Bruxelles, care pare putin ingrijorat de acest palid imitator al site-ului fondat de Julian Assange. Deocamdata, Brusselsleaks.com este o simpla pagina de Internet, redactata in engleza, unde creatorii sai anonimi - jurnalisti si profesionisti din domeniul comunicatiilor, sustin ei -, isi explica obiectivele: "transparentizarea deciziilor luate in spatele usilor inchise". Dar singura informatie disponibila deocamdata pe site-ul Brusselsleaks.com este ...un extras din articolul din Wikipedia despre "Uniunea Europeana de la Bruxelles".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.