Internațional

Politisti moldoveni condamnati pentru maltratarea protestatarilor

Ziarul de Vrancea
15 dec 2010 398 vizualizări
Judecatoria Centru din Chisinau i-a condamnat la închisoare cu suspendare, ieri, pe primii doi dintre politistii acuzati de maltratarea unor manifestanti în timpul protestelor violente de la 7 aprilie 2009.

Procuratura Generala a precizat ca cei doi sint Alexandru Mocanu, un angajat al regimentului SCUT, si Gheorghe Vutcariov, inspector superior in cadrul Comisariatului General, suspectati ca ar fi batut un tinar. Mocanu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost gasit vinovat de "exces de putere", iar Vutcariov a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru "exces de putere si fals in acte publice". Atit Procuratura Generala, cit si victima, apreciaza ca sentinta pronuntata de instanta este "prea blinda" si ca o vor ataca printr-un recurs. Victoria comunistilor la alegerile legislative din 5 aprilie 2009 a provocat proteste violente, culminind cu devastarea Parlamentului si a sediului presedintiei.


Televiziunile unguresti vor relata mai putin despre infractiuni


Buletinele de stiri de dimineata si seara ale principalelor televiziuni din Ungaria nu mai trebuie sa includa stiri despre infractiuni in proportie mai mare de 20%, potrivit unor amendamente la legea presei votate luni de Parlament. Motivul este ca asemenea stiri provoaca stari depresive, induc teama si au un impact negativ. De asemenea, cel putin 35% din muzica data la radio trebuie sa fie ungureasca.


137 de masini avariate pe o autostrada din China din cauza cetii


Noua persoane au fost ranite si 137 de autovehicule au fost avariate dupa producerea a cel putin 52 de accidente pe o portiune de citiva km a unei autostrazi din China. Accidentele au avut loc in mai putin de doua ore. Accidentele s-au produs pe o autostrada din Chengdu, in provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. "Lucrez ca politist rutier de 8 ani, insa nu am vazut niciodata pina acum atit de multe accidente produse in acelasi loc", a afirmat ofiterul Han Tao, in timp ce un sofer a afirmat ca "nu reuseam sa disting in ce directie mergeam". Unii dintre soferi sustin insa ca o parte din vina pentru accidente revine celor insarcinati cu intretinerea autostrazii, care ar fi trebuit sa inchida imediat portiunea de drum afectata de ceata densa. In plus, soferii sustin ca nimeni nu i-a alertat pe participantii la trafic de conditiile meteo dificile. Compania care intretine autostrada a raspuns ca ceata densa s-a instalat "din senin" si ca masurile de urgenta au fost implementate imediat ce drumul a devenit impracticabil.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.