Internațional

Fondatorul site-ului WikiLeaks, transferat in izolatorul puscariei

Ziarul de Vrancea
11 dec 2010 525 vizualizări
"Anumiti prizonieri au aratat mult interes pentru el", si-a justificat masura conducerea inchisorii unde Assange va sta inchis pina pe 14 decembrie

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, care se afla la inchisoare incepind de marti, la Londra, pentru acuzatii de viol, a fost plasat intr-o celula izolata. închisoarea Wandsworth de la Londra, unde este detinut Assange, a luat aceasta decizie "pentru propria lui securitate", a declarat Jennifer Robinson. Unul dintre avocatii sai. "Ne-am exprimat ingrijorarea fata de eventuale probleme de securitate, dar nu am solicitat sa fie pus" in izolare, a adaugat ea. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, "anumiti prizonieri au aratat mult interes pentru" Assange, ceea ce ar fi justificat decizia inchisorii Wandsworth de a-l transfera joi intr-o celula izolata din aceeasi institutie. Assange a solicitat sa dispuna de un laptop pentru a-si putea pregati apararea, a mai spus avocatul, precizind - fara a intra in detalii - ca clientul sau are "probleme de scris". Accesul la internet este limitat, a adaugat un alt avocat al lui Assange, Mark Stephens. Assange a fost inchis pentru sapte zile in urma unei cereri a justitiei suedeze care analizeaza plingerile a doua femei impotriva lui Julian Assange, acuzat de agresiune sexuala.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.