Internațional

Printul Charles s-a ales cu masina vandalizata de studentii englezi furiosi pe cresterea taxelor

Ziarul de Vrancea
11 dec 2010 466 vizualizări
Parlamentarii britanici au aprobat un proiect de lege deosebit de controversat, referitor la triplarea taxelor de scolarizare universitara.

Rezultatul votului a fost destul de strins, pe fondul opozitiei venite din partea legiuitorilor aflati de la putere - opozitie determinata de protestele violente din afara Parlamentului. Proiectul, care se refera la stabilirea unor taxe de scolarizare de 9.000 de lire (14.000 de dolari), a fost aprobat cu 323 de voturi pentru si 302 impotriva. Politia inarmata cu bastoane a avut mai multe ciocniri cu miile de elevi si studenti care protestat in dupa-amiaza zilei de joi, in fata Parlamentului. în momentul in care au auzit rezultatul votului, multimea a inceput sa huiduie. Cel putin 38 de manifestanti si zece politisti au fost raniti, unii grav, in cursul confruntarilor. Victima colaterala a fost si printul Charles care se deplasa la un eveniment monden impreuna cu sotia sa cind masina i-a fost atacata de demonstranti, insa cei doi nu au fost raniti in urma incidentului. Casa Regala britanica a anuntat ca Printul Charles si sotia sa, Camilla, sint "nevatamati" si au ajuns la London Palladium, unde urmau sa asiste la un spectacol. Potrivit CNN, demonstrantii au spart un geam si au aruncat vopsea asupra masinii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.