Internațional

Pauza de cafea face munca mai eficienta

Ziarul de Vrancea
25 nov 2010 538 vizualizări
Pauza de cafea sau ceai în timpul programului de lucru contribuie la îmbunatatirea eficientei muncii, sustin experti din cadrul Agentiei de recrutare a fortei de munca Manpower din Suedia. Explicatia ar fi ca, în timpul pauzei de cafea, angajatii au posibilitatea sa comunice unii cu altii într-un cadru informal si pot discuta diverse probleme, inclusiv legate nemijlocit de productie

"La o ceasca, doua, de cafea sau ceai se face un schimb important de idei, experienta si informatie. Aici se cauta solutiile la cele mai presante probleme puse de conducere", sustine Gunnar Eknam, doctor in economie si managementul organizarii muncii, citat de Agerpres. "Este regretabil faptul ca unii sefi se refera la acest lucru ca la o pierdere inutila de timp", a adaugat Ekman. Doua treimi dintre suedezi cred ca pauzele de cafea fac munca mai eficienta. Circa 65% dintre cei care parasesc biroul pentru a bea o cafea de doua sau chiar trei ori pe zi considera ca sint devotati muncii lor. Cu toate acestea, circa 56% dintre persoanele intervievate in cadrul unui studiu pe acest subiect s-au declarat absolut convinse ca eficienta muncii lor se datoreaza exclusiv faptului ca nu lipsesc nici o clipa de la birou si nu isi iau nici o pauza de cafea.


Medic condamnat la 278 de ani de inchisoare pentru violarea a 39 de paciente


Un medic brazilian renumit din Sao Paulo a fost condamnat la 278 de ani de inchisoare pentru ca a violat 39 dintre pacientele tratate in clinica sa privata. Roger Abdelmassih, un specialist recunoscut in reproducerea asistata, a fost acuzat de comiterea a 56 de abuzuri sexuale, unele dintre pacientele sale fiind violate de mai multe ori in clinica sa de lux. "Respect justitia, dar marturisesc ca am fost surprins de decizia judecatorului. Nu a tinut cont de marturia in favoarea medicului, facuta de 200 de paciente si apropiati", a declarat avocatul acuzarii, José Luis Oliveira Lima, pentru cotidianul Estado de Sao Paulo. Din plingerile victimelor rezulta ca medicul le aborda cind erau singure in camera lor. Unele se trezeau din anestezie. Pedepsele cu inchisoarea pot fi asimilate in Brazilia, tara unde pedeapsa cu moartea nu a existat niciodata, dar un detinut nu poate fi incarcerat mai mult de 30 de ani, potrivit legii.


Bilantul busculadei din capitala Cambodgiei a ajuns la 456 de morti


Busculada survenita luni seara la Phnom Penh, in ultima zi a unui festival popular traditional, s-a soldat cu 456 de morti, potrivit unui nou bilant anuntat ieri de ministrul cambodgian al Afacerilor Sociale. "Unele corpuri au fost luate direct, insa unii raniti au murit la domiciliile lor", a adaugat el, pentru a explica aceasta crestere a bilantului, dupa ce marti au fost anuntate 378 de decese. Miscarile multimii au blocat sute de persoane pe un pod care face legatura intre capitala si Insula Diamantelor, pe fluviul Mekong, unde se desfasurau festivitati cu ocazia Sarbatorii Apei.


Patru rusi au deturnat 30 de milioane de euro din fondul de pensii


Ministerul rus de Interne a anuntat arestarea a patru persoane, dintre care trei fosti colaboratori ai institutiei, suspectate de furtul a 1,2 miliarde de ruble (30 de milioane de euro) provenind din fondul de pensii. "Liderul grupului, Iuri Citcerbakov, nascut in 1971, este un fost colaborator al departamentului pentru combaterea infractionalitatii organizate al Ministerului de Interne pentru regiunea Moscova", precizeaza un comunicat al institutiei. Pe 13 noiembrie 2009, Cicerbakov si complicii sai - intre care doi fosti politisti si un fost colaborator al Bancii Centrale din Rusia - au deturnat echivalentul a 30 de milioane de euro din Fondul de Pensii in contul unei firme fictive, folosind documente false. Frauda a fost descoperita de contabilii Fondului de Pensii, iar suma furata a fost recuperata in totalitate. Iuri Cicerbakov si un alt suspect au fost deja condamnati la inchisoare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.