Internațional

Despre taierea unei miini sau a unui picior la hoti, in scoli din Marea Britaniei

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 437 vizualizări
"Materia" se preda in elevilor care studiaza din manualele musulmane

Elevii din scolile islamice din Marea Britanie invata din manualele scolare cum sa taie mina infractorilor si ca evreii pun la cale o conspiratie pentru a conduce lumea, arata o ancheta realizata de BBC. Aproximativ 5000 de elevi cu virste cuprinse intre 6 si 18 ani invata ca cei care nu cred in islam sint condamnati la "focul iadului" dupa moarte. Un manual adresat elevilor de 15 ani sfatuieste ca "hotii sa fie pedepsiti prin taierea unei miini dupa primul delict si prin taierea unui picior dupa al doilea". "Manualul prevede taierea miinii unui hot din dreptul incheieturii. Apoi mina trebuie cauterizata pentru a se evita hemoragia si moartea", se arata in ancheta BBC. Tinerii mai sint avertizati ca persoanele cu orientari homosexuale trebuie executate prin lapidare, arse de vii sau aruncate de pe o stinca, precum si ca scopul principal al evreilor este sa conduca lumea si sa controleze resursele.

Astfel de idei sint promovate in cadrul Clubului scolilor saudite din Marea Britanie si Irlanda, iar unele dintre institutiile de invatamint din Londra apartin Guvernului saudit. Insa ministrul britanic al Educatiei, Michael Gove, a declarat ca nu doreste sa intervina in deciziile Guvernului saudit, "care organizeaza propriul sistem educational". "Dar e foarte clar ca acest material pedagogic antisemit nu poate fi utilizat in scoli britanice. Organismul britanic pentru inspectarea scolilor va face un raport pe aceasta tema", a precizat ministrul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.