Internațional

Rosu pe rosu se scoate

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 454 vizualizări
Ungaria vinde relicve ale comunismului, pentru a ajuta sinistratii noroiului rosu

Ministerul ungar al Justitiei va scoate la licitatie relicve ale comunismului, iar banii strinsi vor fi oferiti persoanelor afectate de accidentul ecologic din luna octombrie, a anuntat, ier, secretarul de stat Bence Retvari. "Am gasit in pivnite si poduri ale ministerului 230 de relicve ale trecutului comunist, de care vrem sa ne debarasam definitiv", a declarat secretarul de stat. "O licitatie in scop caritabil va avea loc la 6 decembrie", iar "banii proveniti din vinzari se vor indrepta catre victimele deversarii de noroi rosu", a adaugat politicianul, care spera ca se vor stringe astfel mai multe milioane de forinti (1 euro # 270 de forinti). Printre relicve se numara statuete, tablouri cu Lenin si alti lideri comunisti.

Anterior, Guvernul a incercat sa le dea asigurari victimelor, care nu au primit inca ajutoare financiare la aproape doua luni de la accidentul industrial, desi li s-au promis despagubiri integrale.

La 4 octombrie, un rezervor fisurat al uzinei de bauxita si aluminiu din Ajka, de la 160 de kilometri vest de Budapesta, s-a spart si aproximativ 700.000 de metri cubi de noroi rosu toxic s-au raspindit in satele din imprejurime. Acesta a fost cel mai grav accident industrial inregistrat vreodata in Ungaria, provocind moartea a zece persoane si ranirea altor aproximativ 150.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.