Internațional

Accident rutier cumplit in Columbia

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 373 vizualizări
Cel putin 17 pasageri au murit si alti 35 au fost raniti dupa ce autobuzul în care se aflau s-a prabusit într-o ripa în sud-vestul Columbiei în noaptea de simbata spre duminica

Autobuzul transporta indieni din comunitatea Paez intre doua localitati din departamentul Cauca, atunci cind a derapat si s-a prabusit de pe sosea. "încercind sa frineze, soferul a pierdut controlul autovehiculului. Acest lucru, complicat de starea proasta a drumului din cauza ploii, a provocat accidentul", a declarat comandantul pompierilor din departament, Juan Garcan. Columbia se confrunta din luna septembrie cu cel de-al doilea sezon anual al ploilor, unul foarte intens. De la inceputul anului cel putin 136 de persoane au murit in urma inundatiilor si a alunecarilor de teren care au insotit aceste intemperii. Peste 1,2 milioane de persoane sint sinistrate. Joia trecuta, presedintele columbian a decretat stare de catastrofa naturala in 28 dintre cele 32 de departamente ale tarii.


Zbor test al unui avion gigant, compromis de o surubelnita


Un instrument de lucru, probabil o mica surubelnita, uitat in panoul sistemului electric a fost la originea unui incendiu izbucnit la bordul unui avion Boeing 787, care efectua un zbor de proba, obligind compania americana sa suspende timp de trei luni data lansarii oficiale. "Un instrument de lucru uitat in panoul electric a provocat un scurt-circuit", afirma surse oficiale. Potrivit La Tribune, incidentul nu ar fi trebuit sa aiba astfel de consecinte, fiind verificat intregul sistem electric. "Dincolo de o problema privind calitatea unei piese, exista probleme in sistemul electric pentru ca defectiunea s-a raspindit", precizeaza o sursa citata de La Tribune. Incendiul a izbucnit pe 9 noiembrie, fiind cel mai grav dupa inceperea programului de probe "Dreamliner". Avionul a aterizat de urgenta in Texas, iar compania Boeing a suspendat operatiunea de testare a aparatelor de tip 787. A doua zi, constructorul aeronautic american a anuntat ca incendiul a fost provocat de un panou electric.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.