Internațional

In Australia a inceput Campionatul mondial de minciuni

Ziarul de Vrancea
19 nov 2010 636 vizualizări
Concurentii au doar citeva minute la dispozitie ca sa convinga juriul de "adevarul" istorisirilor lor n din anumite motive, politicienii si avocatii nu sint acceptati în concurs

Statiunea turistica Wasdale din districtul Cumbria (Marea Britanie) gazduieste, incepind de ieri, un eveniment mai putin obisnuit: Campionatul mondial de minciuni. Aceasta intrecere a devenit deja traditionala, desfasurindu-se in luna noiembrie in fiecare an, incepind cu 1974 si finalizindu-se, cum este si firesc, cu desemnarea "celui mai mare mincinos din lume". Anul acesta s-au inscris 120 de concurenti, majoritatea britanici, dar si suedezi, finlandezi si sud-africani, precizeaza Agerpres.

Evenimentul a fost inspirat de povestirile lordului Will Roston, proprietar al hanului Bridge, care sustinea ca are in ograda lui un vultur nazdravan, mare cit o casa. Lordul isi delecta clientii in fiecare seara cu povestiri care de care mai nastrusnice. El nu pierdea nici un prilej in care sa nu spuna ca vulturul lui poate anihila orice dusman cit ai clipi, ca poate trece cu usurinta peste toate cladirile din sat, ba chiar ca are darul vorbirii. Neobisnuita distinctie a fost conferita pentru prima data in 1974, onorific, lui Will Roston, dupa ce acesta a trecut in nefiinta.

Ca in cadrul oricarui concurs, la Bridge Inn din Wasdale exista reguli stricte, care, daca nu sint respectate, pot atrage penalizarea concurentului sau chiar scoaterea acestuia din competitie. Fiecare concurent are dreptul la 2-5 minute in care sa convinga juriul ca ceea ce spune este "adevarat". Nu este admisa folosirea de echipamente mecanice sau electronice si nici un fel de ajutor. Singura "arma" a concurentului este sarmul pe care i l-a daruit natura. Este permis accesul concurentilor din strainatate, dar acestia trebuie sa aiba un interpret, pentru orice eventualitate. Din anumite motive, politicienii si avocatii nu sint acceptati in concurs.


Cele mai "convingatoare" minciuni


Sponsorul oficial este, de obicei, proprietarul hanului Bridge, care ofera cistigatorului publicitate pe tot parcursul anului si bere la discretie. Aici este publicat chiar un indrumar practic pentru aspirantii la titlul mondial de cei mai mari mincinosi, care se gaseste spre vinzare la receptia hanului si in paginile caruia pot fi gasite, printre altele, istorisirile cistigatorilor de pina acum. De exemplu teoria ca lacul din zona s-ar fi format in urma lasata de pantoful unui urias sau prezentarea unui ghid de crestere a sirenelor in gospodarie.

în ultimii ani, competitia a fost cistigata de John "Johnny Liar" Graham, care a incintat juriul cu povestiri despre calatoria sa pe sub Canalul Minecii intr-un tomberon sau despre un submarin din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial ai carui pasageri vroiau sa invadeze Marea Britanie pentru a captura niste decodoare de televiziune digitala.

Sloganul Campionatului mondial de minciuni este: "Sigur nu-i adevarat?"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 8 ore, 47 minute, 52 secunde
Au voie sa participe si romanii ? Daca-i asa le-am luat aurul ! Sponsorizez eu deplasarea fara nicio selectie.Pariez pe "alesul" meu, Ion Iliescu.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.