Internațional

Dupa Airbus, probleme cu Boeing

Ziarul de Vrancea
13 nov 2010 571 vizualizări
Un aparat Boeing 767 al companiei Qantas a fost obligat sa se întoarca din drum din cauza unei probleme la un reactor n intre timp, Rolls-Royce a gasit elementul care a provocat probleme de motor unui Airbus A380 al companiei aeriene australiene

Un alt avion al companiei australiene Qantas a inregistrat vineri o problema la un reactor, obligind aparatul, care efectua o cursa interna, sa se intoarca din drum si sa aterizeze, la putin timp de la decolarea sa. Avionul, un Boeing 767 cu 234 de pasageri la bord, s-a intors la Perth, in vestul Australiei, la zece minute de la decolarea sa, in directia Melbourne. "La scurt timp de la decolare, echipajul a detectat vibratii provenind de la reactorul sting al avionului Boeing 767", a declarat purtatorul de cuvint al Qantas, Simon Rushton. Acest incident survine la 24 de ore de la decizia Qantas de a-si imobiliza la sol toata flota de avioane Airbus A380, in urma exploziei in zbor, saptamina trecuta, a unui motor Rolls-Royce la unul dintre aceste avioane.

Aparatul Boeing vizat era echipat cu motoare GE (General Electric), iar decizia echipajului nu a fost influentata de incidentul survenit la bordul avionului Airbus. "Echipajele noastre sint perfect antrenate sa reactioneze foarte calm in legatura cu orice incident care are loc in timpul zborului si asta au si facut", a subliniat Simon Rushton.

Grupul britanic Rolls-Royce a anuntat vineri ca a identificat cauza avariei inregistrate de motorul Trent 900, cu care era echipat avionul Airbus al companiei Qantas, nevoit sa aterizeze de urgenta saptamina trecuta. Un "element specific" al turbinei motorului este de vina, a precizat constructorul britanic.

Singapore Airlines a scos din functiune trei dintre avioanele sale A380, dupa ce a descoperit scurgeri de ulei neobisnuite in cursul testelor, in timp ce Lufthansa a decis, ca o masura de precautie, sa inlocuiasca reactorul unuia dintre avioanele sale A380.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.